Al 4 teams Benelux Premier League bekend

10-07-2018 15:59

Riot Games wil serieus werk maken van League of Legends in de en daarom gaat binnenkort de Benelux Premier League van start. De eerste vier teams die hieraan mogen meedoen zijn zojuist bekend gemaakt: Echo Zulu, Sector One, NHL Unity en New Dynasty.

De teams

Het zijn bekende grote teams uit de League of Legends­-scene. Sterker nog, drie van de namen stonden enkele weken geleden tegenover elkaar in de ESL Benelux Championship. Daarbij won het community-team Sector One Black van het hoofdteam Sector One. Zoals verwacht zijn al deze spelers dan ook doorgeschoven naar topteams. Phoenix, Tafikay en Mytheos spelen nu in Sector One, samen met Night en Atrocez. Bartiono speelt nu voor het Britse team Barrage en Baba Yaga is overgestapt naar concurrent New Dynasty.

New Dynasty had te maken met een aderlating. Marksman Jkalamm besloot te stoppen met , jungler Albetrayber richt zich op zijn studie en Furuy zoekt ergens anders de midlane. Hun nieuwe team zie je hieronder.

Team Echo Zulu heeft een team met zes leden: Boomin, Poeza, Chapanya, Alois, Dommylol en Goose. Een beetje vreemd, maar Boomin en Goose kunnen niet alle dagen, dus ze vervangen elkaar indien nodig. Toplaner Mke is met pensioen, omdat hij esport niet meer kan combineren met zijn fulltime baan. Ten slotte is er NHL Unity, een nieuwkomer die hoopt de anderen te kunnen verrassen.

De locatie

De meeste wedstrijden worden gespeeld in Esports House 010 te Rotterdam. De presentatoren zijn bekende namen: Koen ‘koenz” Schrobbers, Mathia Koolhout en Pim ‘Monkeloid' van Valkengoed. Ook onder de casters weinig verrassingen, want Fedor Span, Gerard Knüwer en Tim de Jonge zijn sowieso van de partij.

Benelux Premier League
Team Echo Zulu, Sector One, NHL Unity en New Dynasty

De data

De Benelux Premier League loopt vanaf 21 juli tot en met 1 september door. Je kan de wedstrijden natuurlijk live bekijken in Rotterdam, of via de tv op Fox Sports of via internet op Twitch. De winnaar stroomt door naar de European Masters om daar te bepalen wie de beste is van heel Europa.

Geef een reactie