Asterion eerste Nederlandse qualifier DreamHack Rotterdam

Dit jaar is het esportevenement voor het eerst in Nederland. De beste teams zijn uitgenodigd om elkaar in oktober weg te spelen in Ahoy Rotterdam. Het eerste Nederlandse Counter-Strike: Global Offensive team dat zich hiervoor weet te plaatsen is verrassend genoeg Asterion.

Asterion DreamHack

Afgelopen zaterdag was de qualifier voor de . Alle grote namen zoals Defusekids en Sector One waren van de partij. De gedoodverfde favoriet Defusekids verloren in de halve finale na verlenging van One One : 19 – 22. De tank was toen zeker leeg, want Asterion maakte er in de finale twee keer 16 – 5 van. Extra opmerkelijk, omdat Asterion noodgedwongen met twee invallers moest spelen.

De captain Bernard “Bernard” Stornebrink zei na afloop: “Ik had niet verwacht dat we ons zouden kwalificeren maar hier staan we dan. Waanzinnige prestatie van onze vervangers Thomas en Luzuh. Jammer genoeg konden Pat [Patrick “Pat” van der Bijl] en blackie [Steven “blackie” Groeneveld] niet meespelen.

Esports Director Amon Havers: “Ik kan niet trotser zijn op de CS:GO jongens! Enkele maanden terug hadden we het nog moeilijk in kampioenschappen als ESEA Main en Dutch. Nu zijn we in staat om alle Benelux teams in te halen en ons te kwalificeren voor het meest prestigieuze toernooi van deze regio. Ik kan niet wachten om te zien waar we volgend jaar kunnen staan.”

Asterion DreamHack

Het winnende team van Asterion bestaat uit Bernard “Bernard” Stornebrink, Joseph “Luzuh” Loose, Mark “NexFox” Breetveld, Thomas “Thomas” Utting en Nino “NiNo” Roos. Zij mogen het tijdens DreamHack Rotterdam gaan opnemen tegen het Kazakhstaanse , het Duitse , de Russische , de Russische , het Deense , het Finse Gaming en het Turkse Beşiktaş Esports. Dit laatste team is bijzonder omdat het uit allemaal dames bestaat, waaronder onze eigen Nederlandse Petra “Petra” Stoker. DreamHack Rotterdam is van 18 tot 20 oktober.

Geef een reactie