Asus RoG Masters Benelux

De kwalificatiewedstrijden voor DotA 2 en Counter Strike: Global Offensive zijn in volle gang. Het begon meteen met veel consternatie toen bleek dat slechts één teamlid van Infant Soldiers kwam opdagen. Dit resulteerde meteen in een ban. FOK! is aanwezig en houdt de ontwikkelingen in de gaten.

Hier kunnen jullie de livestream volgen. Het afzeggen van Instant Soldiers heeft onder andere te maken met iemand die geen visum vanuit Jordanië kon krijgen om naar Nederland te komen. Dit verklaart natuurlijk niet de afwezigheid van de andere leden. Voor de showmatch die de finale vervangt, is het team van de winnaars, Calm Kiwi's, gesplitst. De meeste leden zitten bij elkaar in team Vegans en zijn spelen tegen een samenraapsel van Bushi (het enige lid van Infant Soldiers dat op kwam dagen), een paar leden van Calm Kiwi's en een paar fans. Zij noemen zich team Bushi en zijn duidelijk de underdog. De verrassing was dan ook groot toen Bushi de Vegans vernederden in de eerste match.

Asus Rog masters Benelux - Dota2

In de tweede showmatch zijn de teams traditiegetrouw van kant gewisseld. De wedstrijd golft enigzins heen en weer, maar team Vegans kon uiteindelijk ruim revanche nemen. Het kostte hen wel meer moeite dan verwacht. Zo zie je weer dat je met een gelegenheidsteam vol onbekenden heel ver kunt komen.

De CS:GO finale gaat tussen de teams AFCA en mCon (die zich eerder anoniempjes123 noemde). Met enige vertraging door alle heisa rond de DotA2 fibale, maar met twee complete teams. In een vorige ontmoeting tussen deze teams was AFCA de verliezer. Maar zoals bekend: resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor weddenschappen.

Asus Rog masters Benelux - CS:GO

AFCA ging meteen fel van start en won de eerste map met 16-8. Er werden tactische beslissingen genomen door mCon die niet iedereen kon begrijpen. AFCA leken beter op elkaar ingespeeld en zijn waren ook veel luidruchtiger. Zij juichden na ieder punt waarbij mCon stil bleef. Wraak is een sterke motivatie en de tweede ronde wordt dus erg boeiend.

De tweede map was een heel stuk spannender. AFCA liep meteen uit, maar mCon vocht zich goed terug. Vanaf 12-12 tot en met 14-14 ging het helemaal gelijk op. De spanning was hoog, maar uiteindelijk ging AFCA er met de winst vandoor. Het ging dus allerminst vanzelf en mCon heeft laten zien dat ze zeker een plek in deze finale hebben verdiend.