Benelux Premier League brengt LoL op Europees niveau

Riot Games heeft de een eigen toernooi gegund, waardoor Nederlandse League of Legends-spelers kunnen doorstomen naar de Europese top. In heel Europa is er nu een competitie en iedere zomer wordt er tijdens de European Masters bepaald wie zich de beste van Europa mag noemen.


De Benelux Premier League wordt opgezet door Gamers First, de organisator uit Rotterdam die ook achter de Dutch College League zit. Medeoprichter van Gamers First, Joost Roset, laat weten niet te kunnen wachten om te starten met de Benelux Premier League. De betrokkenheid van Gamers First betekent dus ook dat de wedstrijden worden uitgezonden op Fox Sports en te zien zijn via Twitch.

Benelux Premier League

Laagdrempelig
De opzet is om het laagdrempelig te maken voor gamers om mee te doen. Er worden vier online qualifiers georganiseerd, waarvan de eerste op 3 en 4 juli wordt gehouden. Iedere League of Legends-speler die minstens 16 jaar oud is met platinum 3-rank of hoger mag een team vormen met maximaal zes anderen (en een eventuele coach). Je kunt je hier inschrijven. Van ieder team moeten ten minste drie leden uit de Benelux komen. De twee finalisten van iedere qualifier stromen door naar de groepsfase. Deze acht teams gaan strijden om het kampioenschap. Alle games vanaf de groepsfase tot de finale worden offline gespeeld in de koepels van Esports House 010.

European Masters League

Europees
De Benelux Premier League-kampioen mag naar de European Masters. Mocht de kampioen de voorrondes hiervan overleven, dan is het tijd voor de offline knockout-fase. Deze worden ieder jaar op een andere fysieke locatie gehouden. De organisatie van de European Masters is in handen van de .

 European Masters 2018 (LOL)

Team Echo Zulu
Mede dankzij tussenkomst van Team Echo Zulu is de Benelux Premier League er gekomen. Riot Games was van plan om een competitie in de Lage Landen op te zetten en Echo Zulu heeft ze extra geprikkeld. Manager van Team Echo Zulu, Serdal Yeter, is natuurlijk enthousiast. “Dit zorgt ervoor dat wij vaker op fysieke plekken zijn. Dat betekent dat ons team vaker bij elkaar is en dat we meer contact met de fans kunnen hebben. Vervolgens krijgen gamers de kans om Nederland in Europa te gaan vertegenwoordigen. We kunnen strijden om internationaal te laten zien wat Nederland te bieden heeft.”

Tot op heden speelde Team Echo Zulu in de ESL Benelux Championship. 23 juni staat Team Echo Zulu zelfs in de finale van de ESL Benelux Championship, waar ze strijden tegen Sector One, New Dynasty en Sector One Black om de titel. Gaan jullie nu in allebei de competities spelen?

“Onze prioriteit ligt nu bij de Benelux Premier League. Als deze stilligt en er zijn degelijke teams in de ESL, dan kunnen we weer een keer aan de ESL Benelux Championship meedoen.”

Data
De eerste online qualifier voor de Benelux Premier League is op 3 en 4 juli. De laatste is op 24 en 25 juli. De eerste offline groepswedstrijden worden gehouden op 9, 10 en 13 augustus. De finale is op 1 september.