Boeddhistische monniken winnen esport-toernooi

Religie en gaan prima samen, zo blijkt in Thailand. Drie jonge boeddhistische monniken hebben zeer verrassend het driedaags 2019 Khon Kaen University Nong Khai Fair Speed Drifters-toernooi gewonnen. Hun opleiding hoopt dat ze gewoon besluiten monnik te blijven, maar nu zijn ze even beroemd.

De studenten van de Balee Sathit Suksa school krijgen 20 uur in de week godsdienstles. Daarnaast zijn er ook meer wereldse vakken op het rooster. Tijdens een computerles kwamen de jongeren in contact met games. Al snel speelden ze ook in hun vrije tijd. “De studenten wilden proberen mee te doen aan het toernooi en we gaven hen die kans. We gingen er helemaal niet vanuit dat ze konden winnen.”, zegt Kokkiad Chaisamchareonlap, monnik en academisch begeleider van de Balee Sathit Suksa school.

Boeddhistische monniken winnen esport-toernooi

Esport is erg populair in Thailand, net als mobiele games. Er deden trouwens nog een paar monniken mee van andere scholen, maar zij vielen buiten de prijzen. Misschien hadden zij iets minder vrije tijd. Mocht je de behoefte hebben om aan je eigen verlichting te willen werken: hier kun je Speed Drifters voor Android downloaden.

Boeddhistische monniken winnen esport-toernooi