CSGO-team SK Gaming stapt op

Het complete team van SK Gaming stapt over naar een andere organisatie. Een verrassende zet, aangezien het team een van de succesvolste in de geschiedenis is. In 2017 wonnen zij bijvoorbeeld acht van de negen lan-finales waar ze in speelden. Tegenwoordig kun je de spelers bewonderen in T-shirts van de organisatie Made in Brazil (MIBR).

MIBR is de vernieuwde versie van het mibr-team, dat eerder succesvol was in Counter-Strike 1.6. Dankzij -organisatie Immortals (eigenaars van League of Legends-team Immortals, de band Linkin Park en het NBA (basketbal)-team Memphis Grizzlies) maken ze nu een doorstart in Counter-Strike: Global Offensive. Door het aantrekken van een compleet topteam worden ze meteen serieus genomen. Het team bestaat uit de vier Braziliaanse spelers Gabriel “FalleN” Toledo, Fernando “fer” Alvarenga, Marcelo “coldzera” David, Ricardo “boltz” Prass en de Amerikaan Jacky “Stewie2K” Yip. Meteen na de aankondiging werd bekend dat gok-organisatie Betway de sponsor wordt van MIBR.

Er is geen officiële reden gegeven waarom het team weggaat, maar het was reeds duidelijk dat er wat te gebeuren stond. Tijdens de finale van StarSeries Season 5 op 1 juni weigerden de spelers hun SK Gaming-shirt te dragen uit onvrede over de trainingsfaciliteiten. SK Gaming zit nu tijdelijk zonder team, maar het gerucht gaat dat zij op hun beurt een Braziliaans team genaamd Não Tem Como (wat betekent ‘dat kan niet') gaan overnemen.