CSGO – teams op de schop

Het eerste seizoen van is achter de rug en meteen zijn er vele grote veranderingen bij de teams die de top drie vormen. De wijzigingen volgen elkaar in hoog tempo op en hieronder lees je de huidige stand van zaken.

De fans zijn het wel gewend: in de zijn er vaak en snel wisselingen van teamleden. Dat is nu niet anders. Anderhalve week geleden was de finale van Mijndomein Masters en sindsdien is er veel gebeurd. Je mag het met recht een soapserie noemen.

Defusekids
De harde kern van Defusekids wordt gevormd door de Belg Fréderic “Monu” Dewever en de Friese Brouwer Broers: Gido “g1do” Brouwer en Vincent “v1N” Brouwer. Zes maanden geleden kwamen Bernardus “Bernard” Stornebrink en Steven “Clash” Fekken bij het team. Na drie maanden vertrok Bernard naar het Duitse team PANTHERS Gaming, omdat hij daarmee in de ESEA Mountain Dew League kan spelen. Zijn plek werd gedurende een blauwe maandag vervangen door Steven “blackie” Groeneveld van Get Gaming. Oud-Defusekids-lid Joey “CRUC1AL” Steusel kwam net vrij van zijn Britse team Method en werd tot het eind van het seizoen de vervanging voor Bernard. Inderdaad, slechts tot het eind van het seizoen, want na de kroning tot kampioenen van Mijndomein Masters hebben zowel CRUC1AL als Clash aangegeven te vertrekken.

Defusekids moet natuurlijk verder en de voorlopige invallers zijn Yordi “claeys” Claeys en Dion “FASHR” Derksen (voormalig lid Trust Gaming en LowLandLions). Er wordt nog steeds uitgekeken naar vaste waarden voor het team.

Trust Gaming
Bij Trust Gaming zijn de grootste veranderingen. De nummer drie in de competitie gaat verder zonder Yannick “yNc” van Boven, Bram “Logix” Breugelmans, Jamie “Luosrevo” Lammers, Thijs “rilax” Izaks en Jesse “k1nzo” Kabelaar. Er wordt een compleet nieuw team gevormd met blackie en Nino “NiNo” Roos van Get Gaming, Bowen “Bowen” Tan en de Belgen Bryan “Bolin” Kesteloot en Nasrat “Infernal” Shafaq.

Get Gaming
Team manager Joey “Hakooooom” de Geus en spelers Arno “wondr” van Gaeveren, NiNo en blackie hebben aangekondigd uit Get Gaming te stappen. Zoals hierboven vermeld gaan blackie en NiNo naar Trust. Wondr stapt uit de esport en het is onduidelijk wat de plannen van Hakooooom zijn.