Dota’s The International – viewing party

The International is één van de grootste -evenementen ter wereld. De prijzenpot voor dit Dota-festijn bedraagt meer dan $25 miljoen. De twee Dota– community verenigingen BeneDota en Dutch Dota Championships (DDC) organiseren ieder jaar een viewing party voor The International.

Dota viewing party
Laura “Sparks” Bouman is ook een fan

De viewing party werd dit jaar in samenwerking met in Esport House 010 gehouden. Gamers First nam meteen ook de bar, de keuken, de beveiliging en alle randzaken voor hun rekening. Omdat het een besloten feestje is, mocht er ook (sterke) drank worden geschonken. Hamburgers, saté, speciaalbier, whisky en Dota op een absurd groot formaat: alom genieten!

Dota viewing party

De bezoekers hebben allemaal shirts aan van hun favoriete teams en er werden over en weer plaagstootjes uitgedeeld. Gelukkig heeft The International ook nog een Nederlands tintje, want één van de hosts is Jorien “Sheever” van der Heijden.

Dota viewing party

Allereerst op het programma was de verliezersfinale. Deze ging tussen Evil Geniuses en PSG.LGD. Jawel, de voetbalclub Paris Saint-Germain is de hoofdsponsor van dit team. Opmerkelijk genoeg komt bijna het complete team uit China, met één speler uit Maleisië. De Amerikaanse organisatie Evil Geniuses heeft een veel meer internationaal team. De spelers komen uit Canada, Zweden, Israël, Iran en Denemarken. Het was een heftige finale, waarbij LGD zo min mogelijk hoop gaf aan EG of hun fans. Met 2-0 was het duidelijk dat LGD mocht aantreden tegen OG.

Dota viewing party
De quiz

Tussendoor werd een quiz gehouden voor de fans. Iedereen die een Dota-fan is en ook regelmatig de streams heeft gevolgd kon de vragen beantwoorden. Later deze nacht is er nog een quiz om de aanwezigen wakker te porren.

Dota viewing party

Het Europese team OG (waar de letters voor staan is niet bekend) heeft LGD eerder verslagen met 2-1. Dat ging met enige moeite, dus het is geen uitgemaakte zaak dat OG zo over LGD heenwalst. OG heeft twee Finnen, een Fransman, een Deen en een Australiër in het team. OG heeft zojuist de eerste game gepakt. Het is een race wie het eerste drie games wint, dus LGD heeft nog genoeg kansen. Je kan de rest van de stream hier kijken.

Bekijk een live video van dota2ti op www.twitch.tv