DreamHack Rotterdam in 2019

27 september 2018 | 14:50

Het is eindelijk zover! Nederland krijgt een eigen -editie. Dit wordt meteen gecombineerd met de Rotterdam Games Week. Jawel, een week lang is Rotterdam Ahoy volledig in het teken van gaming. DreamHack Rotterdam loopt van 18 tot en met 20 oktober. De dagen ervoor tijdens de Rotterdam Games Week zijn er allerlei pre-events georganiseerd.

DreamHack is een wereldwijd fenomeen op het gebied van esports, LAN, en nog veel meer. De toernooien staan in hoog aanzien en worden overal in Europa en Noord-Amerika georganiseerd. Nu dus eindelijk ook in Rotterdam. De ceo van DreamHack, Marcus Lindmark, is tevreden met hun keuze: “We kijken er naar uit om samen te werken met de mensen van Ahoy en we zijn ervan overtuigd dat we de juiste partner en de juiste plek in de hebben gevonden. Rotterdam Ahoy heeft een goede reputatie in het organiserenen hosten van prestigieuze evenementen en belangrijker nogm ze hebben hetzelfde arbeidsethos om zaken van een hoog niveau voor elkaar te krijgen op een coöperatieve manier.” Lindmark doelt natuurlijk op evenementen zoals het ABN AMRO World Tennis Tournament, het North Sea Jazz Festival, de Premier League Darts, de wielrenwedstrijd Wooning Zesdaagse van Rotterdam en de Night of the Proms.

DreamHack Rotterdam

Het is dan ook geen eendagsvlieg, maar een concept dat de komende jaren wordt vastgehouden. Initiatiefnemer en ceo van Ahoy, Jolanda Jansen, laat weten, “We hebben een lange termijnvisie en ambitie om een jaarlijks internationaal gaming- en esportsevenement neer te zetten in Rotterdam Ahoy. (…) We hebben er vertrouwen in dat we samen met DreamHack een nieuwe traditie beginnen en we gaan als organisatie van Ahoy veel prioriteit geven aan DreamHack Rotterdam en de Rotterdam Games Week.”

Tijdens DreamHack Rotterdam wordt er een Counter-Strike: Global Offensive toernooi gehouden. De prijzenpot is maar liefst $100.000,-, een behoorlijke motivatie. Er is ook een grote LAN, waar je je eigen pc of laptop naartoe kan meenemen. Verder kun je games uitproberen, esporters ontmoeten, genieten van cosplay en kijken naar -wedstrijden. Er is nog niets bekend over de prijzen van kaartjes, maar we houden jullie natuurlijk op de hoogte.

DreamHack Rotterdam

Foto van : Gabriel Kulig (https://www.flickr.com/photos/thefoxintheattic)

Geef een reactie