ESL LoL: de underdog is Kampioen

In is van alles mogelijk en zaterdag kwam het meest onwaarschijnlijke scenario uit. De teams Echo Zulu, New Dynasty en Sector One streden om het League of Legends-kampioenschap van de Championship. Voornamelijk door geluk kwam het community-team Sector One Black ook in de halve finale terecht. Uiteindelijk ging deze ultieme underdog er ook nog met de hoofdprijs vandoor.

ESL - Zomerfinale
Sector One ziet het nog zitten

Sector One Black deed vanaf het begin voor spek en bonen mee. Ze hadden geen coach, geen middelen, zelfs geen T-shirts op naam. Bij het bepalen van de vierde plek voor de halve finales, waren er drie kandidaten met evenveel punten. Sector One Black had deze punten in de kortste tijd verzameld en op basis daarvan gingen zij door. Ze mochten in de eerste halve finale meteen aantreden tegen ‘grote broer' Sector One. Iedereen rekende erop dat ze met 2-0 de grond in gestampt zouden worden, maar ze klopten de favorieten met 0-2. Na de wedstrijd hadden we een met Bartiono, de support van Sector One Black.

De tweede halve finale was tussen Team Echo Zulu en New Dynasty. Echo Zulu begon sterk, maar zakte na een aantal foutjes helemaal weg. Na het verliezen van de eerste game ging Echo Zulu experimenteren met een nieuwe strategie in de tweede game. Dat bleek een desastreuze keuze te zijn. Om met Vladimir de bottom lane in te duiken is al gewaagd, maar helaas had Echo Zulu niet de juiste andere champions gekozen om Vladimir een handje te helpen. New Dynasty profiteerde van de interne onrust en kwam zo in de finale.

ESL - Zomerfinale
Team Echo Zulu brachten inventief spel

New Dynasty was nog steeds favoriet om er met de beker vandoor te gaan. Toch snoepte Sector One Black de eerste game van ze af. In de tweede game nam Sector One Black een voorsprong, maar New Dynasty speelde hun mogelijkheden goed uit en won puur op ervaring. De derde game was beslissend en daar ging alles uit de kast. Dit is een game om nog vele keren na te kijken voor de fans, want er komt van alles voorbij.

ESL - Zomerfinale
New Dynasty zat er heel dicht bij

In de eindfase slaagde Sector One Black erin om binnen een minuut twee turrets uit te schakelen van New Dynasty, maar moest er wel wat champions voor opofferen. Er ontstond een mogelijkheid voor hen om met behulp van portals heel brutaal een ‘alles of niets'-aanval te openen. Het geluk was met hen en zo konden de underdogs van Sector One Black de beker opeisen. Het team met de minste steun en de minste hoop pakte de grootste prijs. Toplaner Maarten “Phenix” legt uit waar Sector One Black, volgens hem, uitblonk.

ESL - Zomerfinale
Floris “Escapist” Buurman (New Dynasty) praat koolein bij

 

Bekijk ESL Benelux Championship – CS:GO | Group Stage Week 7 van ESL_Benelux op www.twitch.tv