Esoccer League is een kijkcijfer-succes

De eerste editie van de Esoccer League was een groot succes. Regionale voetbalclubs leveren hierbij FIFA 18-spelers aan in vier leeftijdscategorieën. De afgelopen maanden is er ‘uit' en ‘thuis' gestreden. Afgelopen weekend was de bekroning van het toernooi met de Grande Finale in de koepels van Esports House 010.  

Esoccer League
Pim “Monkeloid” scout casting-talent

Esoccer League

De zes clubs TransvaliaZW, Spartaan'20, Blijdorp, Overmaas, XerxesDZB en VOC deden mee. Iedere club leverde vier teams in de categorieën tot 19, 17, 15 en 13 jaar. Teams, want er werd gespeeld met twee spelers en een eventuele coach die adviezen mocht geven. Dit gaf een extra element van samenwerking, waardoor er natuurlijk andere (communicatie)fouten gemaakt kunnen worden.

Esoccer League
Mathia interviewt

Voor de presentatie zijn ervaren casters gevraagd: René Treur, Mathia Koolhout en Pim “Monkeloid” van Valkengoed gaven de achtergrondinformatie en deden de sfeerimpressies. De (jonge) spelers mochten ook hun visie geven en meehelpen met casten. Hier blijkt weer dat een jonge leeftijd geen belemmering hoeft te zijn voor spelinzicht.

Esoccer League
René Treur, Mathia Koolhout en Pim van Valkengoed

Op Twitch werd de strijd gevolgd door meer dan 25.000 kijkers. Dat is indrukwekkend veel voor een regionale aangelegenheid van (jonge) amateur-esporters . De uitslag kun je hieronder zien.  

  Onder 13 Onder 15 Onder 17 Onder 19
1. XerxesDZB Overmaas  TransvaliaZW  Spartaan'20
2. Blijdorp Spartaan'20 XerxesDZB XerxesDZB
3. VOC VOC Overmaas  Overmaas 

Esoccer League

Het doel van de Esoccer League is, om in te zetten om de jongeren te bereiken (en om van Rotterdam dé esportsstad van Nederland te maken). De Esoccer League is een initiatief van in samenwerking met Rotterdam Sportsupport en met steun van Citylab010 en de Gemeente Rotterdam. Daarnaast zijn de voetbalclubs natuurlijk er nauw bij betrokken. Hopelijk krijgt dit initiatief navolging in de rest van het land.

Esoccer League