Esporter Allert racet naar F1 finale

Deze week werd de halve finale gespeeld van de racegame F1 2017 van Codemasters in Londen. Van de 60.000 deelnemers mochten alleen de 40 snelsten hieraan meedoen. Zoals bekend deed Team Racestars mee voor de prijzen. Brabander Allert van der Wal (Matiiz) werd in zijn beide heats eerste! Dit betekent dat hij door is naar de finale in Abu Dhabi.

Het evenement werd gehouden in de Gfinity eSports Arena. Hier zijn doorgaans toernooien van Street Fighter, Counter Strike en Rocket League, maar vanaf deze week dus ook Formule 1. Alle auto's werden helemaal gelijk afgesteld en waren dan ook allemaal even snel. Het ging er dus puur om wie de beste coureur is. De eSporters konden wel even hun stoel en pedalen instellen naar hun persoonlijke voorkeur. Iedereen reed met de pc-versie van de game. Opmerkelijk genoeg waren de persoonlijke records van de coureurs meer afhankelijk van hun platform dan verwacht. De pc-racers waren thuis het snelst, gevolgd door de PlayStation-gamers en als hekkensluiter de Xbox One-coureurs. Van der Wal valt in de laatste categorie en zette prompt hele strakke tijden neer. Er moesten een kwalificatie en twee heats worden gereden: een op Silverstone en eentje op Interlagos.

Van der Wal is de laatste aanwinst van het Nederlandse Team Racestars en had een duidelijke opdracht. Hij moest bij de beste vijf van de tien rijders in zijn poule eindigen om door te gaan naar de eindstrijd. Hij werd tweede in de kwalificatie en gaf zichzelf hiermee een mooie uitgangspositie. De Brabantse student won vervolgens zijn beide races en daarmee een heuse VIP-arrangement voor de Formule 1 finale eind november in Abu Dhabi. Natuurlijk racet hij ook zelf mee voor de winst in de eSport finale. De winnaar hiervan krijgt een hoop prijzen, maar de hoofdprijs is vereeuwigd worden als een NPC in F1 2018. Gelukkig kon hij ons achteraf te woord staan en had hij ook tips voor beginnende eSporters.

Hieronder een kort overzicht van de gereden races. Van der Wal zit in de tweede heat.

F1 2017 eSport in Gfinity