EsportsX 2018

EsportsX is een dag voor iedereen die met de zakelijke kant van esports te maken heeft. In DeFabrique net buiten Utrecht waren presentaties, maar het was vooral een gelegenheid om te netwerken. Hieronder een sfeerimpressie:

De catering was zeer goed geregeld. Drankjes die je zelf kon mixen, broodjes werden op verzoek naar je specifieke wensen bereid en natuurlijk koud bier.

EsportsX 2018
De dag werd aan elkaar gepraat door Ward Geene en Koen Schobbers. Er waren veel sprekers en het publiek kreeg steeds gelegenheid om achteraf digitaal vragen te stellen.

EsportsX 2018
Victor Goosens legt het nog een keertje uit

Een aantal voorbeelden van de presentaties die werden gegeven:
Victor Goossens (mede-eigenaar Team Liquid) gaf samen met Amon Havers (mede-eigenaar ) een presentatie over het bereiken van Millennials. Zij waren achteraf ook aanspreekbaar om lastige vragen te beantwoorden.

EsportsX 2018
Bart Kampschreur (Vertigo 6 )

Bart Kampschreur van Vertigo 6 legde uit welke esporter en / of influenzer je in welke marketingfase het beste kunt gebruiken.

EsportsX 2018

Jonathan Sumers van de Amerikaanse basketballclub Cleveland Cavaliers legde uit hoe zij omgaan met het NBA 2K esporttoernooi, de sponsoren en de esporters zelf.

EsportsX 2018
Volker Spätgens (Schalke '04)

Volker Spätgens (Schalke '04) lichtte toe waarom zij als Duitse voetbalclub een League of Legends-team hebben.

EsportsX 2018
Joey “Hakooooom” de Geus en Mark “Chixe” Broekman (Get-Gaming)

Het was een uitdaging om te zien wie je allemaal kon herkennen. Jaap Visser en Wouter Gunning (), Joey “Hakooooom” de Geus en Mark “Chixe” Broekman (Get-Gaming), Colin “Koolein” Wijnholds (YouTuber) waren enkele van de bezoekers. Organisaties als Kayzr, Esports House 010, Esports Game Arena, maar ook Red Bull en Abn Amro lieten zich even zien. Opvallende afwezigen waren de hardware-fabrikanten, die doorgaans op de eerste rij zitten.

EsportsX 2018
Ward Geene en Martijn Kollau (Reshift Digital)

Het netwerken was voor velen de hoofdreden van hun komst. De gezellige sfeer en het prachtige weer gaven een feestgevoel. Natuurlijk kon je ook gamen op vette pc's en racen in een playseat, want we zijn nu eenmaal gamers. De volgende EsportsX kan niet snel genoeg komen!

Amon, Jeroen en Koolein

Koolein, Jeroen van Baar (Red Bull) en Amon Havers (Asterion)

 

Koen Schobbers en Mahdi Nasrallah

Koen Schobbers en Mahdi Nasrallah

 

EsportsX = gezellig

 

EsportsX = gezellig

EsportsX = gezellig

EsportsX 2018

Geef een reactie