F1 2019 bij MP Motorsport

Dit jaar komt de officiële Formule 1 game wat eerder uit, maar het is meteen de grootste racegame van de gehele serie. Nu krijg je naast een berg innovaties immers ook de complete Formule 2 ook bij F1 2019. Vandaag waren we bij het preview- op een hele toepasselijke locatie: bij het Nederlandse raceteam MP Motosport, dat nu dus ook in de game zit.

Preview event F1 2019

Meer, beter, eerder
De release voor F1 2019 is op twee data. Omdat dit de tiende Formule 1-game van ontwikkelaar Codemasters is, kunnen fans ook de Legends Edition aanschaffen. Daarmee mag je op 25 juni al rondscheuren. De gewone versie ligt vanaf 28 juni in de (digitale) winkel. Je weet wat je krijgt: alle 21 tracks, alle 20 coureurs en alle 10 teams. Codemasters staat bekend om hun gedetailleerde games. Deze uitgave heeft dan ook weer scherper beeld, betere weergave van informatie op je scherm, mooiere plaatjes in de nacht en  verbeterde menu's.

Preview event F1 2019


Daniël de Jong geeft een rondleiding                  

Formule 2
F1 2019 is al twee jaar in ontwikkeling geweest. Het was natuurlijk een hele toer om alle tracks, auto's, liveries, 20 coureurs, de officiële F2-commentatoren en de tien teams van de Formule 2 ook in de game te plaatsen. De Formule 2 heeft daarnaast ook wat afwijkende regels en een andere manier van kwalificeren dan de Formule 1, dus dat was aardig wat werk. Het is Codemasters niet gelukt om alles meteen bij de lancering in de game te hebben. Je kan dus in de Formule 2 racen, maar dan in het seizoen 2018. Gedurende dit jaar krijgen alle gamers dan ook een gratis update met Formule 2 2019 en tevens de mogelijkheid om online met Formule 2 te racen.

Preview event F1 2019


Heerlijke omgeving om in te racen!

Nog meer verhaal
Om je echt het gevoel van een carrière in de racesport te geven kun je in de verhaal modus drie events spelen in de Formule 2. Hier kom je een vriendelijke teamgenoot en een ambitieuze, minder aardige, collega tegen. Het thema van F1 2019 is dan ook rivaliteit en dat wordt dus meteen duidelijk gemaakt. Na de drie events in de Formule 2 is het tijd om natuurlijk kampioen te worden in de Formule 1. Je kunt dan het hele seizoen uitspelen in de Formule 1.

Multiplayer
Er komen drie types van wekelijkse multiplayer-events. Bedreven racers verzamelen zo trophies, die netjes in je prijzenkast worden geplaatst. Door hieraan mee te doen kun je competitie-punten verdienen. Hiermee kun je cosmetische items kopen. Je kan je auto helemaal aanpassen naar je eigen smaak, maar ook je coureur. Je past je pak, handschoenen, helm en badge namelijk even makkelijk aan. Pronken met je creaties is toch een van de leukste onderdelen van online gaming.

Preview event F1 2019

Toernooien
Codemasters heeft zich ingezet om het makkelijker te maken voor gamers om toernooien op te zetten. Dat kan nu gewoon vanuit de game, waarbij je de toernooien open of gesloten kunt houden. Ook kun je doorgeven dat je op de afgesproken dag niet kan, met opties hoe je de race in overleg kunt verplaatsen. Je kan zelfs je eigen medailles ontwerpen voor je eigen toernooi. Helaas zijn de toernooien niet cross-platform te organiseren.

Preview event F1 2019


Als je wilt zien hoe de pro-gamers het doen, dan kun je ook vanuit het menu meteen kijken naar esportraces. Je kan ook al het Formule 1 esport-nieuws hier vinden, tussenstanden en jezelf uiteraard opgeven om mee te doen.

Highlights
Na elke race komt er een automatisch highlight reel van ongeveer een minuut. Hier zie je de mooie momenten, crashes en inhaalmanoeuvres. Dit filmpje kan je meteen opslaan op je pc. Waarschijnlijk kun je deze ook delen via je console, maar dat loopt dan via de infrastructuur van respectievelijk Sony (PlayStation) en Microsoft (Xbox).

Preview event F1 2019


Gedeelte van de MP Motorsport – prijzenkast

MP Motorsport
MP Motorsport bestaat al sinds 1995, dus de prijzenkast is al behoorlijk gevuld. Ze doen mee met de Formule 2, Formule 3, Formule Renault en Formule 4. Bekende Nederlandse coureurs zijn onder andere Daniël de Jong, Jarno Opmeer en Richard Verschoor. Mijn bescheiden camera kreeg niet alle bekers op één foto. In F1 2019 zit het seizoen van 2018 met de coureurs Ralph Boschung en Dorian Boccolacci.

Preview event F1 2019


Daniël de Jong op de werkvloer

Demo
Natuurlijk hebben we F1 2019 ook even getest. Codemasters heeft weer hard aan de AI gewerkt. Helaas stond deze in de demo nog iets te agressief ingesteld. Mijn medeweggebruikers beukten mij dus genadeloos van de baan af en ten overmaat van ramp kreeg ik ook nog strafseconden voor contact met een andere speler. Game director Lee Mather verzekerde ons dat dit in de game al is aangepast. Bij Time Trial heb je gelukkig geen last van anderen en dat ging al een heel stuk beter. F1 2019 rijdt heel soepel, ziet er bruut goed uit, maar is ook genadeloos streng.

Preview event F1 2019


Heerlijke omgeving om in te racen!