Farming Simulator esport met €250.000,- prijzenpot

23 januari 2019 | 21:45

Je leest het goed. Deze titel is geen clickbait. Farming Simulator is een al jaren goedlopende game-serie. Ontwikkelaar GIANTS Software vindt het daarom tijd voor een -toernooi genaamd Farming Simulator League en pakt meteen groot uit.

Farming Simulator League

Tien toernooien
Er komen tien afzonderlijke toernooien in Europa. De beste teams van alle toernooien spelen uiteindelijk tegen elkaar om te bepalen wie zichzelf Farming Simulator Champion mag noemen. Het kampioensteam krijgt ook een zakcentje van €100.000,- mee naar huis. GIANTS Software heeft een aantal partners gevonden om dit spektakel op te zetten: Logitech G, Nitrado, noblechairs en Intel bieden hun producten en expertise aan.

Hoe dan?
Er worden al jaren esport-toernooien gehouden met Farming Simulator. Het favoriete onderdeel is ‘bale stacking': met een team van drie spelers zo snel mogelijk 20 balen hooi opstapelen. GIANTS Software breidt dit in Farming Simulator 19 uit met meerdere competitieve onderdelen, maar behoudt de teams van drie spelers. Ze zijn nog terughoudend met details over de andere onderdelen, maar reken er maar op dat oogsten (harvesting) erbij zit.

Tof om te zien
De CEO van GIANTS Software, Christian Ammann, zegt, “We hebben een unieke mogelijkheid. Competitief ‘farming' is iets waar mensen al jaren plezier van hebben, maar het is nog niet eerder als esport gedaan. We hebben veel esport fanaten in ons bedrijf die niet kunnen wachten om de wereld te tonen dat ‘farming' ook echt leuk en tegelijk spannend kan zijn. We geloven dat we de beste mix van ‘farming' en gevonden hebben om er zeker van te zijn dat iedereen ervan kan genieten.”.

Er komen bij ons veel vragen naar boven:

  • Wie speelt er Farming Simulator?
  • Wie gaat het nu toch maar eens proberen, nu er zoveel geld te verdienen is?
  • Wie heeft zin om met een biertje naar de wedstrijden te kijken?
  • En natuurlijk, gaat concurrent Real Farm met een eigen variant komen?