Finale Benelux Premier League

1 september 2018 | 23:00

Vandaag was de grote dag voor de twee beste Nederlandse teams in League of Legends: Team Echo Zulu en New Dynasty stonden tegenover elkaar in de finale van de Premier League. De winnaar gaat door naar de European Regional Masters om Nederland te vertegenwoordigen. Daarnaast krijgt het winnende team ook nog €2000,- maar dat is natuurlijk van ondergeschikt belang.

Benelux Premier League
De finale

Organisator GamersFirst haalde natuurlijk alles uit de kast om alles gladjes te laten verlopen. Daarom waren er ervaren krachten aan het werk. Presentator Koen “Koenz” Schobbers leidde alles vanuit de studio met analisten Rens van Kalken en Robbin Boer. In de zaal waren casters Tim “Toddle” de Jonge, Bram Berntsen en Fedor “DeFörklift” Span bezig met live-verslag, terwijl Laura “Sparks” Bouman interviews afnam.

 Benelux Premier League
Casters Tim “Toddle” de Jonge en Fedor “DeFörklift” Span

Benelux Premier League
Robbin Boer vertelt Rens van Kalken en Koen Schobbers wat hij ervan denkt

Laura “Sparks” Bouman zit klaar voor een interview

Laura “Sparks” Bouman zit klaar voor een

New Dynasty en Echo Zulu hebben eerder in het toernooi gespeeld, waarbij Echo Zulu overtuigend had gewonnen. New Dynasty is door de weken heen wel beter geworden. Vorige week wonnen ze met 3 – 0 van Sector One. Sailliant detail: Sector One is het enige team die dit toernooi Echo Zulu heeft verslagen. Echo Zulu heeft dus reden om New Dynasty serieus te nemen. Vorige week won Echo Zulu nog met 3 – 0 van NHL Unity.

Benelux Premier League
New Dynasty is lekker bezig

Serdal Yeter, Stephen 'The Pens' en Koen Schobbers

Serdal Yeter (eigenaar Echo Zulu), Stephen ‘The Pens' (-columnist) en Koen Schobbers (presentator)

Frank Tijsterman (coach) en Floris Buurman (teammanager) genieten van New Dynasty

Frank Tijsterman (coach) en Floris Buurman (teammanager) genieten van New Dynasty

De eerste wedstrijd ging mooi over en weer, maar ging toch naar Echo Zulu. De tweede match leek dezelfde kant op te gaan, maar New Dynasty ging er met de winst vandoor. Dat lag meer aan fouten aan de kant van Echo Zulu, maar niemand van New Dynasty ging daarover klagen.

Benelux Premier League
Team Echo Zulu ruikt bloed

New Dynasty is komen opdagen met een strategische coach en een ‘mental coach'. Dat was om de spelers geconcentreerd met de juiste focus op de wedstrijd te houden. Een hele verstandige zet, maar helaas voor hen gaf dit niet de doorslag. Echo Zulu kon de derde game pakken en stond hiermee op matchpoint.

Benelux Premier League
New Dynasty met mental coach Max

New Dynasty moet het hebben van hun ‘late game'. Dat betekent dat zij pas laat in het spel sterk worden en kans hebben om te winnen. Echo Zulu is juist goed in hun ‘early game', waarbij ze de opbouw bij de vijand dermate verstoren dat ze de hele wedstrijd in het voordeel blijven. In de vierde game kwam New Dynasty verrassend snel op 4 – 3 voorsprong en een verrassing hing in de lucht. Echo Zulu had hele andere plannen en zette extra druk. New Dynasty kon het tij niet keren en Echo Zulu won de game, de wedstrijd en het ticket naar de European Regional Masters in Katowice.

Benelux Premier League
Team Echo Zulu met de Hoofdprijs

Hieronder kun je de wedstrijd op je gemak nog eens bekijken.

Watch Benelux Premier League – Grand Final / New Dynasty vs Echo Zulu / Best of 5 from InsideEsportsTV on www.twitch.tv