Finales ESL Benelux Championship dit weekend

We hebben weer een druk -weekend voor de boeg. De halve finales en finales van Championship worden gehouden voor League of Legends () en Counter-Strike: Global Offensive (). De beste teams van de Benelux tonen dan aan hoe hoog de lat ligt in onze regio. Alle wedstrijden zijn op het Twitch-kanaal van de ESL te volgen.

ESL - Zomerfinale

League of Legends
Aanstaande zaterdag is de eindstrijd voor LoL en daar hebben we hier al even melding van gemaakt. De finalisten zijn Sector One, Echo Zulu, New Dynasty en Sector One Black. Hierbij wordt het Belgische Sector One gezien als een lichte favoriet, maar dat mogen ze altijd nog op de dag zelf waarmaken. Sector One Black is het community team, dat maar weer bewijst hoe goed amateurs kunnen zijn.

Counter-Strike: Global Offensive
Zoals we gewend zijn staan Defusekids in een CSGO-finale. Ze wonnen dit jaar reeds Mijndomein Masters en de Kayzr League en gaan nu op voor hun derde grote prijs. De outsiders voor de titel zijn mCon esports, Sector One en Spawn Esports, die zeker niet kansloos zijn. Spawn, Sector One en Defusekids zijn allemaal Belgische teams en dat geeft weer aan hoeveel esport leeft bij onze Zuiderburen.

ESL - Zomerfinale 

Rainbow Six
Volgend weekend op 30 juni is de finale van de Rainbow Six Benelux League, wat weer een spektakelstuk belooft te worden. De finalisten zijn dit keer Trust Gaming, Big Guns, Team Demise en Flash Point. De winnaars van het vorige seizoen , Initio Gaming, zijn er dus niet bij. Flash Point ging er toen verrassend uit in de halve finale en zij zijn erop gebrand het nu beter te doen.

ESL - Zomerfinale