Counter-Strike: Global Offensive (CSGO)

De Intel Extreme Masters waren een uitgelezen kans om de nationale Counter-Strike: Global Offensive () kampioenschappen te houden. AGO Esports werd tot de Poolse CSGO-kampioen gekroond, ten koste van Team Kinguin.

Katowice 2018 - AGO Esports

AGO Esports is Pools kampioen CSGO

Vrijdag mochten twee Amerikaanse teams uitvechten wie er doorging in het toernooi: Cloud9 of FaZe Clan. Omdat FaZe Clan sinds vorige week wordt gesponsord door voetbalclub Legia Warsaw, waren er extreem veel fans aanwezig. Daarbij had FaZe Clan versterking gehaald in de persoon van de Zweed Olof “olofmeister” Kajbjer Gustafsson, een speler die erg populair is in Polen. Het publiek was steeds ‘FaZe… Clan' aan het scanderen en alle mooie acties werden toegejuicht.

Katowice 2018 - De Cup

De Cup

Katowice 2018 - Cloud9 vs FaZe

Cloud9 vs FaZe

Katowice 2018 - coach FaZe

Coach Robert “RobbaN” Dahlström van FaZe Clan is tevreden.

Nikola “NiKo” Kovač van FaZe Clan in actie.

Lampjes brengen warmte!

Astralis vs FaZe Clan

Zaterdag speelde het Deense team Astralis tegen FaZe Clan.

Nicolai “dev1ce” Reedtz, de favoriete speler van CSGO-esporter blackie, deed zijn best, maar kon een verlies niet voorkomen.

Olofmeister licht hun gebruikte strategieën toe.

Zondag was de grote finale en deze werd muzikaal ingeluid door de Zwitserse dj Timo “Faux Tales” Loosli. Daar hoorde natuurlijk een groots visueel spektakel bij, om de boel op te peppen.

De grote finale was tussen FaZe Clan en Fnatic. In de groepsfase had Fnatic met 2-0 gewonnen van FaZe Clan, maar de publiekslievelingen waren sterk gegroeid in het toernooi.

FaZe Clan won de eerste map (Cache) redelijk gemakkelijk met 16-5. Gelukkig gaf Fnatic toen weer tegengas en won Inferno met 22-20. De derde map was Overpass en Fnatic kwam op matchpoint met een 16-7 overwinning. FaZe Clan pakte Mirage met een klinkende 16-11 en daarmee was de stand gelijk. Train moest uitkomst bieden, maar we gingen naar een zenuwslopende verlenging.

Bezorgde blikken bij FaZe Clan.

Jesper “JW” Wecksell van Fnatic speelde een goede wedstrijd.

De winst ging uiteindelijk met een stand van 19-17 naar Fnatic in deze nagelbijtend spannende finale.

 

 

Geef een reactie