Fotoverslag + Interview Asterion op DreamHack Rotterdam

Klik hier voor het Fotoverslag van DreamHack Rotterdam

Klik hier voor alle foto's van DreamHack Rotterdam

was de Nederlandse afvaardiging op het Rotterdam 2019 Counter-Strike: Global Offensive – toernooi. Helaas verloren ze hun beide wedstrijden, maar ze hebben hun visitekaartje afgegeven. De organisatie van DreamHack heeft dan ook beloofd Asterion vaker uit te nodigen.

DreamHack Rotterdam - Asterion
Asterion: NiNo, Pat, Bernard, Luzuh, Thomas en NexFox
DreamHack Rotterdam
vs Asterion

Op vrijdag kwam Asterion er tegen forZe niet aan te pas. Hoe eenzijdig deze strijd op de map Inferno was, kun je wel zien aan de uitslag: 16 – 1.

DreamHack Rotterdam
NiNo en Luzuh wisselen van schrik van plek!

Diezelfde avond moet het ‘Nederlandse' team Asterion in de Dutch Championships aan de bak tegen The Untouchables. Nederlands, omdat Patrick “Pat” van der Bijl en Steven “blackie” Groeneveld nu wel meespelen. Voor het volledige verhaal achter de twee versies, klik je hier.

DreamHack Rotterdam
Asterion speelt ESL op DreamHack Rotterdam

Het team kon geen avondje vrij krijgen, vanwege het drukke speelschema in de ESL. Er wordt een plek gezocht achter het DreamHack-podium en Asterion kan spelen.

DreamHack Rotterdam

Asterion vs
DreamHack Rotterdam
Teambespreking voor de wedstrijd

Asterion maakte het de uiteindelijke kampioen CR4ZY op zaterdag behoorlijk lastig. Het werd 16 – 11 op de map Train.

DreamHack Rotterdam
Asterion vs CR4ZY
DreamHack Rotterdam
blackie kijkt toe

Asterion-speler Steven “blackie” Groeneveld zit in het publiek ingespannen te kijken hoe zijn team en zijn invaller spelen. Zelf viel blackie op zijn beurt weer in bij het damesteam van Beşiktaş Esports. Jawel, dat verdient een eigen artikel.

DreamHack Rotterdam
Asterion vs CR4ZY


Op de map Inferno leek CR4ZY de overwinning te pakken met 15 – 8 op het scorebord. Asterion pakte tot groot vermaak van het uitzinnige publiek vijf rondes op rij! Met het wonder binnen handbereik werden de acties toch net iets te behoudend en kon CR4ZY de winst pakken met 16 – 13.

DreamHack Rotterdam
De Asterion-fans
DreamHack Rotterdam
DreamHack Rotterdam

We spraken natuurlijk met de Nederlandse jongens over hoe zij DreamHack Rotterdam hebben ervaren. Er was een hoop te vragen en te bespreken, dus het is wat langer dan je van ons gewend bent. Behalve de spelerswissel waren er ook twee bijzondere coaches: Asterion had hun speler Patrick “Pat” van der Bijl op vrijdag als coach. Op zaterdag nam esports director Amon Havers deze rol op zich. Kort gezegd: er is een vacature voor een coach.

De Engelse invallers Joseph “Luzuh” Loose en Thomas “Thomas” Utting waren ook bereid om hun ervaringen met ons te delen. Het is dan ook een bijzonder verhaal om even in te vallen bij een onbekend team en dan opeens op een internationaal toernooi te staan!

Klik hier voor het Fotoverslag van DreamHack Rotterdam

Klik hier voor alle foto's van DreamHack RotterdamGeef een reactie