Gamers First gaat voor groter

In het eerste seizoen werd er door esporters vaak geklaagd over de krappe speelruimte bij . Spelers zaten elkaar steeds in de weg en dat gaf frustraties. Gamers First heeft naar alle kritiek geluisterd en besloten de booths groter te maken.

Gamers First - booths

De originele booths hadden even veel speelruimte als in China. Daar is natuurlijk wat voor te zeggen. Bedenk wel dat de gemiddelde Nederlander 1,80 meter is en dat is een stuk langer dan de gemiddelde Chinees van 1,66 meter. De League of Legends en Dota-spelers konden nog enigszins uit de voeten met de beperkte ruimte, maar de Counter-Strike: Global Offensive ()-fanaten hebben meer ruimte nodig. De meeste spelers in shooters hebben namelijk de gevoeligheid van hun muis laag staan, zodat ze nauwkeuriger kunnen mikken. Dat betekent dus ook dat ze grote zwiepers met hun muishand moeten maken als ze zich in de game willen omdraaien.

Gamers First - booths

Gamers First - booths

De League of Legends eliminatiestrijd van gisteren in de Premier League werd nog in de oude booths gespeeld (de verf moest nog drogen), maar inmiddels zijn de nieuwe speelhokken al klaar om ingewijd te worden. (De twee wedstrijden van gisteren kende trouwens opmerkelijke uitslagen. Hieronder kun je ze even terugkijken.) Zoals jullie weten komen de beste CSGO-spelers uit de Benelux 22 maart naar Den Haag voor de . Ongetwijfeld zijn ze blij dat hun feedback serieus is genomen.

 
Bekijk Benelux Premiere League – League of legends – Spring split 2019 – Elimination stage – Day 05 van InsideEsportsTV op www.twitch.tv