Geurkink: van racer naar caster

17 augustus 2018 | 19:15

Bart “Androskat” Geurkink is per direct gestopt als esporter bij de Ziggo eBattle Pro League. Hij maakt komende week zijn debuut als caster bij de Pro League. Daarnaast gaat hij ook content maken op YouTube voor de nieuwe F1 2018 game. Hierbij richt hij zich vooral op de career mode. Later komen er ook specials met tips en tricks. Natuurlijk is hij op de achtergrond ook actief als gezicht van Team Racestars.

Bart Geurkink

Vorig jaar was de Ziggo F1 eBattle er voor het eerst. Nederland nam het voortouw met de game F1 2017 en had voorafgaand aan elke Formule 1 Grand Prix een -variant. Geurkink zat hierbij ook in de finale. (De Formule 1 vond de eBattle een uitstekend idee en heeft het gekopieerd, als hommage zullen we maar zeggen. Zij kwamen met een groot internationaal toernooi waar 60.000 fans aan meededen.)

Bart Geurkink
Geurkink in de finale

Dit seizoen is het Ziggo eBattle kampioenschap opgedeeld in twee competities: de Pro League en de eBattle Bar. De beste racers van de Ziggo eBattle mogen racen in de Pro League. Ieder ander maakt kans om zich te kwalificeren voor de eBattle Bar. Na elke vijf grand prix's kunnen de beste vijf racers van de eBattle Bar het opnemen tegen de zwakste vijf van de Pro League. Geurkink deed mee in de Pro League, maar stopt dus per direct.

Geurkink gaat zich de komende tijd richten op zijn laatste jaar van zijn studie Bedrijfskundige Informatica. Hij kan dan niet meer 20 uur in de week trainen om zijn niveau als esporter vast te houden. Naast zijn werkzaamheden als manager van Team Racestars wordt Geurkink dus ook content creator van racegames. Hierboven kun je zijn Last to First Challenge als Max Verstappen in F1 2018 vast bekijken.