Hyper Arena VR

14 augustus 2018 | 12:30

To read this article in English click here

Een -game met frisbees, waarbij je hele lichaam in is. Dat concept hebben we reeds eerder gezien in Nederland bij VRee, maar het Poolse bedrijf Hyperbook geeft er een andere draai aan. Hun frisbee-game met granaten Hyper Arena VR komt binnenkort uit voor HTC Vive en Oculus Rift.

Ontwikkelaar Hyperbook is vastbesloten om van Hyper Arena VR een succesvolle te maken. Hun vorige virtual reality-game REGENESIS Arcade is een wave shooter en deze kreeg positieve recensies. REGENESIS Arcade is in een gratis en een betaalde versie op Steam te krijgen. Nu gaat Hyperbook dus een stapje verder met multiplayer in virtual reality.

Hyper Arena VR

Om te kunnen simuleren dat je met je hele lichaam in virtual reality zit, krijg je een extra sensor om je middel en een sensor op iedere voet. Op deze manier wordt de bewegingen van je lichaam gesimuleerd. Het eindresultaat is minder nauwkeurig dan bij Exodus Burned, maar het werkt wel en het is goedkoper om op te zetten.

Hyper Arena VR

Je zit opgesloten in een virtuele kooi en je kunt frisbees naar elkaar gooien. Deze ketsen steeds tegen de muren, de vloer en het plafond tot ze aan de overkant zijn aangekomen. Denk aan een driedimensionale airhockey-tafel (of een driedimensionaal Pong-spel, voor de oudere generaties). Je tegenstander kan zich verdedigen door op zijn controller een schild op te roepen. Met een andere knop kun je eens in de zoveel tijd een granaat werpen. Zoals je weet brengen granaten schade toe aan een heel oppervlak (area of effect), maar gaan ze ook pas na een tijdje af. Als je snel bent, dan kun je een granaat dus ook terugwerpen of -trappen. Hyper Arena VR is een snel spel vol actie voor strebers.

Tijdens de Intel Extreme Masters kon PoeHao de game spelen. Helaas waren hierbij alleen nog de granaten en schilden in het spel, maar er zijn nu meer wapens en gadgets beschikbaar. Naast blasters kun je nu ook power ups verzamelen voor je wapens.

Hyper Arena VR

Hyper Arena VR is erg leuk en heeft veel potentie om snel populair te worden. Het hangt wel sterk af van de community en hoe goed het concept aanslaat. Virtual reality is nog niet erg populair en PvP in vr vraagt om een degelijke internetverbinding. Verder weet ik niet of de game genoeg verschillende modi heeft om mensen geïnteresseerd te houden. Hyper Arena VR is binnenkort verkrijgbaar via Steam. Hopelijk volgt het eerste toernooi snel.

Hyperbook Casemod

Hun dromen stoppen daar niet. Behalve het ontwikkelen van games maken zij ook hardware. Om precies te zijn: laptops naar de wens van de klant. Dat verklaart ook hun naam Hyperbook. Op Intel Extreme Masters waren er behalve hun virtual reality games, dus ook vette laptops en een bizarre casemod in de vorm van een motorblok. De casemodder Marcin Piszczek heeft het motorblok van een Mercedes AMG V8 nagebouwd.

Hyperbook Casemod

Het is een behoorlijke uitdaging voor een kleine onderneming om zowel games te maken als hardware, maar Hyperbook ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Het concept van hun laptops is simpel en toch ingenieus. Je kiest een basismodel uit en past deze naar wens aan. Een zwaardere videokaart, een extra harde schijf, minder RAM, of en welke Windows-versie je wilt. Je kan het behoorlijk gek maken, maar je betaalt er dan ook voor. De prijzen zijn naar Nederlandse begrippen niet hoog, maar tel er wel €25,- aan bezorgkosten bij op. Je kan hier een laptop samenstellen.

Hyperbook