Kayzr CSGO-finale in Esport House 010 [Fotoverslag]

Gisteravond was de Counter Strike: Global Objective eindstrijd van Kayzr League. Het werd spannend. Of het door de hitte kwam, de onderlinge vijandschap of de grote belangen, feit blijft dat de wedstrijden steeds net even anders verliepen dan verwacht.

Kayzr 010
Kayzr in Esports House 010

Kayzr in Nederland
De Belgische -league Kayzr is de grootste van de . Omdat er ook veel Nederlanders meespelen, worden ook aardig wat finales uitgevochten in ons kikkerlandje. Zo was de Hearthstone-finale zaterdag in Esports Game Arena te Alphen aan den Rijn, net als de vorige CSGO-Grand Finale. Vandaag was de -eindstrijd van Kayzr in de roemruchte koepels van Esport House 010 te Rotterdam.

Casters
De casters Lenny en Blaze

Get Gaming = Trust Gaming
Zoals jullie eerder konden lezen is het grootste deel van het ‘oude' team van Get Gaming het tegenwoordige team van Trust Gaming. De casters Lenny en Blaze gebruikten deze namen dan ook door elkaar. In dit verslag noem ik dit team voor het gemak Trust Gaming.

Lenny (2)
Lenny van Sector One geniet van de ‘andere halve finale'

Spawn vs Trust
De eerste halve finale ging tussen Spawn en Trust. Het grootste deel van het publiek is voor het Belgische Spawn (dat in het verleden speelde onder de naam Maestro). De eerste map Overpass gaat met 16-6 overtuigend naar Spawn. Een beetje zuur, want Trust had Overpass gekozen. Spawn probeerde continue met zeer luid trashtalking Trust uit hun spel te halen.

Spawn csgo
Spawn: Robin “simix” Bynens, Steven “Stev0se” Rombaut, Nikola “Niko” Tomic, Dries “dreez” van de Wouwer en Jonathan ‘DENZSTOU' van Aelst

Op de tweede map Mirage stond Spawn lang op matchpoint en moest wel winnen, maar Trust komt terug vanaf 15-12 en trekt de stand gelijk. Dat betekent verlenging en Trust pakt de winst met 1-4. Dit zorgt voor een flinke mentale tik bij de jongens van Spawn. Vanaf dit moment is er aanmerkelijk minder trashtalk te horen. De beslissende map is Cache en Trust loopt meteen uit naar een 3 – 10  voorsprong. Spawn komt nog een beetje terug, maar Trust speelt het gedecideerd uit met een 7 – 16.

Trust Gaming - Team
Trust: Steven “blackie” Groeneveld, Nino “NiNo” Roos, Bryan “Bolin” Kesteloot.Bowen “Bowen” Tan en Jarne ‘kzealos' Van Ransbeeck

Defusekids vs Sector One
De tweede halve finale gaat tussen Defusekids en Sector One. De harde kern van Defusekids is onveranderd gebleven met Monu en de broers G1DO en v1N. Dion “FASHR” Derksen en Yordi “claeys” Claeys zijn erbij gekomen. Claeys heeft een innemend jong koppie, maar is toch al 19 lentes op deze aardkloot. Hendrik “Bugz” Noben is sinds kort hun nieuwe coach. Er is meermaals vertraging geweest en de favorieten Defusekids pochen dat ze de achterstand wel even gaan inlopen met een hele korte halve finale. Ze maken geen grappen en rammen Sector One met 16-0 van de map Cache.

Sector One csgo
Sector One: Iulian “ALEXJ” Alexandru Jitaru, Nicolas “v1d” de Grove, Matthias “Masti” van Mechelen, Daniel “smogger” Adgamov en Lennerd “Lenny” Hribersek

DK vs Sector One
Sector One op voorsprong tegen Defusekids

Monu kiest ervoor om met een bril te spelen, maar de hitte dwingt hem deze later toch af te zetten. Zijn bril is niet op sterkte, maar zorgt er voor dat hij lang naar een beeldscherm kan staren zonder hoofdpijn te krijgen. Hier gebruikt men doorgaans een bril met gele glazen voor, maar Monu heeft een nieuwe variant te pakken. De tweede map Nuke gaat anders: Sector One pakt de knife round, kiest de kant van counterterroristen en komt op 0 –  4 voorsprong. Dat was mooi, stoer en goed voor het ego. Defusekids maakt er 6 – 4 van en er is helaas een technische delay. De strijd gaat daarna een stuk meer gelijkmatig op en het wordt zelfs 12-12! Defusekids zet een stapje extra en maakt het af met 16 – 12.

DK vs Sector One
Defusekids: Fréderic “Monu” Dewever, Yordi ‘claeys' Claeys, Gido ‘G1DO' Brouwer, Vincent ‘v1N' Brouwer en Dion ‘FASHR' Derksen

Casters
Lenny en Blaze kijken met open mond

De(zelfde) finale
Dit zorgt voor een herhaling van de Mijndomein Masters-finale met Defusekids en Get Gaming / Trust Gaming. Oftewel het team van Fréderic “Monu” Dewever en de Brouwer Broers Gido “G1DO” Brouwer en Vincent “v1N” Brouwer tegen het team van Nino “NiNo” Roos, Steven “blackie” Groeneveld en Jarne “kzealos” van Ransbeeck.

Trust vs DK
Trust is bezig met de come back

Pim en Bugz
Pim “Monkeloid” van Valkengoed interviewt Hendrik “Bugz” Noben

Trust kiest, net als in de halve finale, voor Overpass. Defusekids komt redelijk gemakkelijk op 13-0, maar Trust laat het kopje niet hangen. Ze komen terug naar 13-6. Defusekids nemen een time out, maar dat helpt niet. Het wordt 13-8 voordat Defusekids weer een ronde kan pakken. Dan is de maat is vol en Defusekids sprint naar het eind: 16-8.

Kayzr 010 studio
Analyse van Koen “Koenz” Schobbers, Thiaderik “Toldersma” Oldersma en Timothy “Brooklyn” Jankelevitch

De tweede map is Train, de favoriete map van Defusekids. Daarom verwacht iedereen dat Defusekids eenvoudig het uit gaat spelen, maar het loopt iets anders. Ze lopen uit naar 5-0 voordat Trust twee rondes kan meesnoepen. De stand schommelt heen en weer met een verschil van gemiddeld drie. Blackie en zijn jongens trekken de stand brutaalweg gelijk tot 10-10. Bij  v1N knapt er iets en hij neemt het heft in handen. Hij knalt hoogst persoonlijk Trust van de map. Allemaal. Slechts bewapend met een Desert Eagle pistool. Dat breekt Trust en Defusekids maken het af met 16 – 11.

Defusekids
Defusekids hebben er zin in

Prijs
Op dit moment zijn Defusekids niet te stuiten. Het gebeurt zelden dat zij in de Benelux in de problemen komen. Zij mogen vandaag de vette cheque van €2000,- meenemen. Trust is blij dat ze tegen de verwachtingen in alsnog de finale hebben kunnen halen. Zij nemen die eer mee naar huis en een leuke cheque van €1250,-.

Trust mag trots zijn
Trust mag trots zijn

Defusekids - prijs
Defusekids met de hoofdprijs