Kayzr League CS:GO Grand Final

De Belgische gaming organisatie Kayzr brengt meer dan 20.000 gamers samen om online toernooien te spelen. Afgelopen weekend was de Kayzr League CS:GO Grand Final en deze werd gehouden in de Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn.

Kayzr League
Kristof Mertens (van Kayzr) staat voor digitalMind.cs

Op het programma stond slechts één halve finale, omdat het team Rexo Gaming zich had teruggetrokken. Dat betekende dat het team van Defusekids meteen doorging naar de finale. De strijd om de andere plek ging tussen digitalMind.cs en Bastards Esports.

Kayzr League
De Belgische Bastards op achterstand

 Kayzr League
digitalMind.cs geconcentreerd aan het werk

De casters Timothy “Brooklyn” Jankelevitch en Thiaderik “Toldersma” Oldersma verschafte het publiek de nodige achtergrondinformatie.

Kayzr League
Casters Timothy “Brooklyn” Jankelevitch en Thiaderik “Toldersma” Oldersma

Kayzr League
Op het podium met digitalMind.cs

Uiteindelijk ging digitalMind.cs er met de winst vandoor en mocht proberen de gedoodverfde favorieten Defusekids van de winst af te houden.Het grootste probleem dat ze moesten overwinnen, lag helaas bij henzelf. digitalMind.cs is een gelegenheidsteam en heeft een aantal zeer sterke spelers, maar omdat ze niet standaard met elkaar spelen, zijn er ook geen uitgewerkte strategieën.

Kayzr League
Defusekids bereiden zich voor

De ouders van de broertjes Brouwer waren meegekomen om hun befaamde ‘Brouwer Power' aan te moedigen.

Kayzr League
Het publiek vermaakte zich sowieso

Defusekids verbaasden vriend en vijand met hun keuze voor de map Train. Ze hebben hier namelijk niet alleen succeservaringen mee. Deze avond pakte het goed voor hen uit en ze wonnen met 16-8.

Kayzr League
De laatste instructies

Kayzr League
digitalMind.cs geeft zich niet zomaar gewonnen

Voor de tweede map koos digitalMind.cs Cobblestone. Hier hadden ze duidelijk meer succes en de stand kwam zelfs nog op 9-9. Defusekids gaf extra gas en sprinten naar een 16-10 overwinning.

Kayzr League
Defusekids voelen de spanning

 Kayzr League
digitalMind.cs probeert wat anders

De tweede prijs van €1250,- was voor digitalMind.cs. Defusekids mocht de prijs van €2000,- mee naar huis nemen en genieten van de eer.

Kayzr League
Defusekids en hun Grote Prijs