Kennismaken met Solwing Esports (LoL)

Het League of Legends team van Solwing Esports verloor gisteren in de Premier League van Team Echo Zulu. Ze hebben gestreden, maar konden geen wraak nemen voor de verloren finale van het Dutch Championship. Wie zijn deze nieuwkomers eigenlijk? We stelden teammanager Thomas Boender enkele vragen.

Solwing Esports
Stan “Stanniez” Wulms, Maximilian “Mafab” Sindermann, Silas “Yikes” de Jong, Tom “Witsy” Witsenburg en Michael “AlphaCloud” Skrede

Waar komt de naam Solwing vandaan?
De naam Solwing komt eigenlijk vanuit een jeugdherinnering. Ik weet niet precies wanneer en waar ik dit ooit bedacht heb, maar het klonk goed! We hebben daarom besloten de organisatie de naam Solwing te geven. Het is heel simpel, maar echt waar!

Speelde het team al langer samen of is het een mix van spelers?
Ons team speelt al redelijk lang samen, behalve Stan “Stanniez” Wulms. Hij is er bij gekomen vlak voor de semi finals tegen Toxic Falcons. Daarvoor was wewillfailer onze support speler. Stanniez was eigenlijk een wisselspeler voor de semi finals en de finals, maar misschien gaan we wel veel meer van sW Stanniez zien de volgende split.

Solwing Esports

Hoe vaak trainen jullie?
Ons team traint bijna iedere dag. We hebben niet elke dag een scrim (oefenwedstrijd), maar spelen toch echt wel dagelijks samen. Dit is niet persé training voor je mechanische vaardigheden, maar wel voor de vaardigheden zoals communicatie en shotcalling.

Is het spelen op locatie niet lastig met spelers uit Duitsland en Noorwegen?
Nee. Onze Duitse speler, Mafab, woont in Groningen en is daar student. Onze Noorse toplaner AlphaCloud woont echter ook in Noorwegen. Wij als organisatie betalen voor hun reiskosten en accommodatie, dus nee, het is niet lastig. We doen het graag voor onze jongens!

Solwing Esports

Wat is de doelstelling van Solwing? Wat willen jullie bereiken?
De doelstelling van Solwing Esports is om zo groot mogelijk te worden binnen esports. Dus niet alleen Nederlandse esports! Wij zijn een Europese organisatie met toevallig Nederlands management.

Hoe verklaar je dat Solwing meteen al in de finale bij de ESL stond?
Wij wilden graag League of Legends betreden en gingen dus op zoek naar een team. Een paar mensen vertelden ons dat het “Team Legion” roster opzoek was naar een nieuwe organisatie. Ze hadden een paar wensen die wij konden vervullen. Het klikte meteen erg goed en we zijn dan ook snel samen gaan werken. Ik denk dat we de finale hebben gehaald, omdat iedereen binnen Solwing, medewerkers, spelers en fans, zich allemaal erg hard inzetten voor Solwing om de organisatie elke dag te verbeteren. En dit hebben we bewezen! Wij hebben die finale plaats meer dan verdiend.

Volg Solwing Esports via hun website en Twitter.