Launch Event #MasterTheGame – Cooler Master

Op vrijdag de 13e werd er een nieuw concept gepresenteerd door Cooler Master: #MasterTheGame. Onder deze vlag worden er game- en activiteiten opeen originele manier georganiseerd. Dat werd meteen gedemonstreerd bij deze launch.

De bezoekers werden ontvangen door airsoft spelers die in volledig militair uniform inclusief replica wapens zeer duidelijk maakten waar we naartoe moesten. Het was een bont gezelschap aan gasten, waarbij de gezamenlijke overeenkomst duidelijk gaming was. YouTuber Koolein, presentatrice Mathia Koolhout, CopenHagen Games kampioene Kelly Verhaegen (Team Singularity), Hearthstone– virtuoos Pim “Monkeloid” van Valkengoed (Defusekids) waren enkele grote namen, maar mCon esports, , Esports House 010 en Koch Media kwamen ook buurten om de vernieuwingen te ervaren.

Koolein en Mathia Koolhout
Koolein en Mathia Koolhout

Cooler Master heeft in samenwerking met Paintball World (nieuwe naam) een gecombineerde game ervaring opgezet. In de Game Arena kun je in een vijf tegen vijf opstelling Counter-Strike: Global Offensive () spelen in een speciale map. Deze map is namelijk de airsoft-hal van Paintball World die minutieus in de game is nagebouwd.

Cooler Master Game Arena
Cooler Master Game Arena

Na afgedroogd te worden werden we ruw van achter de game pc's weggerukt door airsoft-fanaten om ons klaar te maken voor de airsoft sessie. Het is wel bevreemdend om ineens in de ruimte te zijn waar je daarnet nog virtueel doorheen aan het rennen was. Net als in CSGO speelden we terroristen tegen counter terroristen. De terroristen hadden een bom verstopt en mijn ploeg, de counter-terroristen, moest deze onschadelijk maken. Het is een mooie speelhal met overal mist, flashbangs, schoten en flitsen. Dat werkt in het begin was desorienterend, maar een paar keer geraakt worden door een vijandelijke airsoft kogel haalt je snel uit je overpeinzingen. Helaas was het eindresultaat in ‘ het echt'  hetzelfde als de sessie achter de pc.

Jerry Driessen
Jerry Driessen

Natuurlijk wilden wij meer weten van de visie achter het knallen en daarom hebben we de bedenker van het concept, de marketing specialist Jerry Driessen, aan de tand gevoeld. Cooler Master staat bekend als een hardware merk voor serieuze gamers en overklokkers.  Dat geeft ze helaas ook een suffig imago, want ze hebben nog veel meer producten. Om daar iets aan te doen, willen ze in 2018 opvallen met leuke filmpjes en maffe acties. Elke week hebben gamers trouwens de kans om gaming gear te winnen door grappige plaatjes of filmpjes op social media te delen met de hashtag #MasterTheGame. Een moderne aanpak om zichtbaarder te worden.

MasterTheGame

Naast de virtuele CSGO ervaring afwisselen met het echte werk moeten we dus denken aan bijvoorbeeld League of Legends-wedstrijden die worden afgewisseld met een potje Escape Room. Dit geeft een hele bijzondere competitie, waar de esporters op meer kwaliteiten moeten uitblinken dan alleen achter het beeldscherm. In Paintball World is in ieder geval genoeg ruimte en mogelijkheid om de gekste dingen te bedenken. Het is natuurlijk de vraag of esporters openstaan voor zoveel vernieuwing. Het publiek natuurlijk wel, want dit zorgt gegarandeerd voor meer sensatie.

Airsoft Guns

Cooler Master MasterRide

Airsoft - PoeHao

Airsoft – PoeHao

PoeHao in de MasterRide

PoeHao in de MasterRide