LEC: G2 is genadeloos en grandioos [Fotoverslag]

De grote dag voor de Europese League of Legends – fans. In de finale bepaalden G2 Esports en Origen wie er volgende maand doorging naar de 2019 Mid-Season Invitational () met een zakcentje van €80.000,-. De verliezer kreeg €50.000,- voor alle moeite. De complete top drie ziet elkaar trouwens weer tijdens het Rift Rivals – toernooi in juni. Kijk hier naar het verslag van de halve finales.

LEC Rotterdam

LEC Rotterdam
Alienware stand

In de hallen rondom de Ahoy Arena was weer genoeg te doen, net als gisteren. Het grote verschil was natuurlijk dat het een stuk drukker was. Bij de Alienware-stand kon je nu ook potjes League of Legends spelen. Degene die afgelopen weekend de hoogste score neerzette, won een Aurora game pc. Altijd leuk!

LEC Rotterdam
Kitty (Defusekids), Baba Yaga (EZ), Dommmy (EZ) en Jim Lehman (ECV)

Fans konden het ook tegen elkaar opnemen bij de booth van Red Bull, waar de spelers van Team Echo Zulu (EZ)tips gaven. Won je twee keer van een fan, dan mocht je tegen een van de esporters. Eerst gaat je zelfvertrouwen omhoog en dan wordt je met beide benen op de grond gezet. Ondanks dit bleke vooruitzicht was de rij om mee te doen formidabel.

LEC Rotterdam
Dinoricar (EZ) bleef fans moed inpraten

LEC Rotterdam
was ook van de partij

LEC Rotterdam
PoeHao en Indiana “Froskurinn” Black

Dankzij vriendelijke medewerkers van Riot Games mochten we nu ook achter de schermen een kijkje nemen en dat zorgde voor wat mooie plaatjes.

LEC Rotterdam

LEC Rotterdam

LEC Rotterdam

Het was uitverkocht. Het was vol, gezellig en overweldigend.

LEC Rotterdam
PoeHao en Carlos “ocelote” Rodríguez (oprichter G2 Esports)

LEC Rotterdam
Laure “Bulii” Valée interviewt ocelote

LEC Rotterdam
PoeHao en Laure “Bulii” Valée

LEC Rotterdam
PoeHao en Sweet Annie

LEC Rotterdam

De wedstrijd was helaas nooit een strijd. G2 schoot als een speer uit de startblokken en begon afgedwaalde Origen-spelers op te ruimen. Ook als Origen goed samenspeelde en als team iets probeerde, dan werden ze overklast.

LEC Rotterdam

LEC Rotterdam

LEC Rotterdam

De rondes afzonderlijk beschrijven heeft echt geen nut. Als je weet dat in de tweede ronde de Baron het snelst neerging van dit seizoen, dan heb je een idee. De derde ronde duurde precies 18 minuten en 31 seconden. Daarmee zit deze game in de top vijf van kortste potjes ooit gespeeld op een officieel Europees podium.

LEC Rotterdam
First Blood!

LEC Rotterdam


LEC Rotterdam

LEC Rotterdam

LEC Rotterdam

G2 was oppermachtig. Enerzijds was de speelstijl van Origen niet in staat om het hen moeilijk te maken, anderzijds verkeert G2 in bloedvorm. Met een overtuigende 3 – 0 overwinning zijn zij onmiskenbaar het allerbeste team in Europa.

LEC Rotterdam
G2 Esports bedankt het publiek

LEC Rotterdam
PoeHao en Erlend “Nukeduck” Holm (Origen)

Later deze week verschijnt ons met de toplaner van G2 Esports Martin “Wunder” Hansen. Hij was, zoals je kunt voorstellen, in een opperbest humeur.

LEC Rotterdam
PoeHao en Martin “Wunder” Hansen (G2 Esports)

Het was een prachtig evenement met leuke en ook bloederige acties er omheen. Voor de fans is het heerlijk om elkaar  te kunnen ontmoeten, je helden voorbij te zien lopen, tips te kunnen vragen aan de aanwezige coaches en te genieten van de weergaloze sfeer.

LEC Rotterdam