Mariniers en CSGO-Masters

Gisteren was de eerste Counter-Strike sessie in de -competitie. Er stonden drie teams klaar voor twee wedstrijden in een nieuw format. Ook nieuw waren de analisten van de Koninklijke Marine die hun inzichten deelden.

De crew
De ervaren presentator Koen “Koenz” Schobbers had de touwtjes in handen. Naast hem zat analist Mike de Jongh, maar ook mariniersanalist Wiren Vroon en vlootanalist Bas Hoekstra. Heel leuk om van mensen uit de praktijk te horen hoe zij bepaalde situaties aangaan. De zaalhost die ook de interviews afneemt is dit seizoen Sabrina “Gothica” Rijksen. Zij was nog ietwat nerveus voor de camera, maar dat went snel genoeg. De casters waren de heren Van den Berg: Jerre “Dynz” en Twan. Geen familie, maar slechts goeie maatjes met toevallig hetzelfde beroep en dezelfde achternaam.  

Grote namen
De eerste wedstrijd ging tussen Wiseguys en Rexo Gaming. In de kwalificatie hadden ze ook al tegen elkaar gespeeld en toen werd het 16 – 6 voor Wiseguys. Zij waren dan ook licht favoriet om te winnen. Rexo had ook een nieuw lid, Rune “Tewyy” Steusel, dus die waren nog niet helemaal op elkaar ingespeeld. Steusel is natuurlijk een bekende naam in . Zo speelt ook Roy Steusel bij Rexo en Joey “CRUC1AL” Steusel is een grote naam die ook nog even bij Defusekids heeft gespeeld. Wiseguys heeft een aantal grote namen, zoals Hendrik “Bugz” Noben als coach en Lennerd “Lenny” Hribersek. Bugz was in het verleden de coach van Mijndomein Masters- kampioenen Defusekids. Lenny is de Belgische sterspeler, die vorig seizoen nog bij Sector One op de toetsen ramde.

Nieuw format
Gisteravond werden er drie maps gespeeld. De eerste twee maps gingen tussen Wiseguys en Rexo Gaming. De eerste map werd gekozen door Rexo Gaming en dat was Train. Verrassend genoeg won Rexo deze map verdienstelijk. Wiseguys konden deze tegenslag proberen weg te poetsen op de map van hun eigen keuze: Inferno. Gelukkig voor hen lukte dit ook en dat betekende een stand van 1 – 1.

Up in smoke
Vervolgens mochten de jongens van Vape Company het opnemen tegen de Wiseguys op de map Mirage. Voor Vape Company was het hun eerste keer in de Mijndomein Masters en het was ook de eerste keer dat deze teams tegen elkaar speelden. De score ging in het begin een beetje heen en weer, maar uiteindelijk liepen de Wiseguys uit naar een score van 13 – 7. Vape liet de rook toen achter zich en kwam terug tot 15 – 14. Aan het begin van de beslissende ronde crashte de pc van speler duncan. Omdat er reeds iemand was afgeschoten, werd dit potje dus niet opnieuw gespeeld.

Mijndomein Masters 

Vernieuwing met verdieping
De nieuwe opzet is in veel opzichten nog een beetje wennen voor de trouwe kijkers. Wat mij als trouwe kijker het meest is bevallen is toch wel de aanwezigheid van de militairen. Kenners die feedback geven op de gebruikte strategieën en de beste manier van communiceren, dat is vernieuwend. De mooiste quote was van marinier Vroon “Even voor de goede orde: Wij trekken ons nooit terug. Wij draaien ons 180 graden om en gaan gewoon weer Voorwaarts!” Helaas is het nu wel iets rumoeriger in de opnames. Je hoort het publiek meer tijdens de casting en de analyses. Dat brengt natuurlijk ook wat meer sfeer, dus dat speelt ook mee. Het was weer een avondje genieten. Volgende week spelen Join the Force tegen Triple Play en Spawn tegen Rexo Gaming.

Mijndomein Masters en Koninklijke Marine