Meer CSGO in Europees verband

17 augustus 2018 | 15:24

De neemt Counter-Strike: Global Offensive () heel serieus. De prestigieuze Mountain Dew League is op dit moment lastig te bereiken, maar daar komt verandering in. ESL geeft twee extra mogelijkheden om hieraan mee te doen: De ESL Pro European Championship (EPEC) en de Climber Cup.

ESL Championships

ESL Pro European Championship (EPEC)
Om te kwalificeren voor EPEC moeten de nationale kampioenen van de aangesloten negen landen of regio's, samen met de nummers twee van de drie sterkste zones, het uitvechten in een online kwalificatietoernooi. Dit toernooi is reeds op 28 en 29 augustus. Namens de doet Defusekids een gooi naar een plek in de top drie. Deze drie stromen door naar het offline toernooi op 13 en 14 oktober. Daar strijden zij samen met het Poolse AGO Esports om de titel Pro European Champion.

Climber Cup
Teams die niet aan de EPEC kunnen meedoen maken het komende seizoen ook kans via de Climber Cup. Elk Europees land met een nationaal kampioenschap van de ESL kan hieraan meedoen. Voor de Climber Cup zijn België en Nederland van elkaar gescheiden. Het komende seizoen spelen de Belgen namelijk in hun eigen ESL Proximus Championship en de Nederlanders in de ESL Dutch Championship.

ESL Championships