Mijndomein Masters – Dag 3

Op de derde speeldag van de Counter-Strike competitie stond de favoriet mCon esports tegenover de underdog van de competitie Join the Force. Daarna mocht Join the Force gelijk weer aan de bak tegen het Belgische Vape-Company. Niet alleen een wisseling in de wacht bij de teams, maar ook voor de camera was er een nieuw gezicht te zien. Lotte “Lottex” Bloem was de nieuwe host en dat deed ze verdienstelijk. Sabrina “Gothica” Rijksen, de host van voorgaande weken, was nu shoutcaster samen met Twan “Blaze”van den Berg.

Mijndomein Masters
Gothica en Blaze [Foto van Enternation]

De game van de avond was mCon tegen JTF. Het was de eerste wedstrijd voor mCon, één van de favorieten voor de titel dit seizoen. Ze zijn een mix-team en gooien het daarom vooral op individuele acties. Er zijn dus geen strategieën van tevoren geoefend, maar iedereen nam aan dat mCon dit varkentje wel even zou wassen. Dat leek aanvankelijk ook zeker te gebeuren. Als eerste map koos mCon Cache, welke ze na een snelle ‘knife round' op de CT mochten beginnen. De rondes gingen snel en het leek erop of JTF geen enkel antwoord had op de aim en het utility-gebruik van de mannen van mCon. Met een 6 – 1 voorsprong voor mCon leek er weinig aan de hand, maar JTF ging toen beter spelen. Bij het wisselen van rol (van contraterrorist naar terrorist) staat mCon nog 10 – 5 voor.

Mijndomein Masters
Join the Force vs mCon [Foto van Enternation]

Toch gebeurde er iets binnen het team van mCon en je zag dat het niet lekker liep. De spelers keken elkaar vaak boos aan en de chemie was weg. JTF kwam juist beter in hun spel op de CT-side. Hun goed geplaatste smokes, molotov's en crossfires zorgden er nog meer voor dat de spelers mCon niet goed op elkaar konden afstemmen. Ze kwamen er niet uit en zowel hun solo- als hun teamacties werden genadeloos afgestraft door JTF. Door een aantal ongelofelijke clutches van Bowen “Bowen” Tan lukte het mCon om toch nog 5 rondes op de T-side te pakken. Als het 15 – 14 wordt, staat het zweet in iedere speler z'n handen. Sterspeler Bowen wordt al snel in deze ronde uitgeschakeld en JTF doet het onwaarschijnlijke: ze trekken er een overtime uit! Toen was de concentratie er een beetje uit bij JTF en mCon maakt het dan eindelijk af met 19 – 16. Niet het vlammende vertoon wat er van tevoren van mCon werd verwacht en al helemaal niet op hun eigen mapkeuze.

Mijndomein Masters
mCon: Mark “NexFox” Breetveld, Jamie “Luosrevo” Lammers, Bowen “Bowen” Tan en Jesse “k1nzo” Kabelaar (Steven “blackie” Groeneveld is net uit beeld) [Foto van Enternation]

Na Cache was het de beurt aan Train, de mapkeuze van JTF. Hier zagen we iets wat we niet van tevoren hadden verwacht: een flitsende start van JTF op de T-side zorgde ervoor dat ze 8 rounds konden pakken. Daar bleef het niet bij, want de mannen van JTF zorgden ervoor dat mCon niet meer in hun game konden komen. Ze maakten het dan ook op Train snel af met een nette 16-9.

Mijndomein Masters
De regie van de -productie [Foto van Enternation]

Nu de mannen van JTF zo warm geschoten waren, verwachtten we nog meer van ze. Hun tweede game van de avond was tegen het Belgische Vape-Company. De eerste mappick is voor Vape-Company en dat werd de CT-side op Inferno. Je zag bij JTF het vuur in de ogen en ze roken bloed. Er werd niet heel gelaten van de heren, die al zo een stuk moesten rijden om hun kunsten op het doek te laten zien. Na geweldig spel van JTF stond het na de eerste helft van Inferno 4-11. Dit niveau nam JTF mee naar de CT. Ze zaten helemaal in de flow, raakten elk schot, smokes vielen goed en er werd goed gecommuniceerd. JTF liet het dan ook niet veel langer duren dan nodig was, en maakte er met 16-8 een eind aan.

Mijndomein Masters
Lottex en Bowen [Foto van Enternation]

Vape-Company had duidelijk de vorige game tegen mCon niet gezien, want Train werd niet gebanned tegen JTF. Dat bleek een pijnlijke fout. De mappick van JTF was dus nogmaals Train en JTF ging los. Het was een moment van collectief medelijden voor onze Zuiderburen en een demonstratiewedstrijd van jewelste. Je kon duidelijk zien dat dit niet de eerste keer was dat JTF deze map speelde. Na een schamele 20 minuten was deze map uitgespeeld en dit is waarschijnlijk de snelste map ooit gespeeld op een Mijndomein Masters. JTF mocht met opgeheven hoofd naar huis met een score van 16-3.

Kijk hieronder de wedstrijd nog even terug: