Mijndomein Masters van dichtbij [Fotoverslag]

Afgelopen donderdag waren we op bezoek bij in Binckbase, Den Haag. Het beloofde weer een lekker avondje Counter-Strike te worden met Triple Play vs JoinTheForce en Spawn Esports vs Rexo Gaming.

Grotendeels hetzelfde
De crew van Mijndomein Masters was grotendeels hetzelfde met presentator Koen “Koenz” Schobbers, analist Mike de Jongh, en de militairen van de Koninklijke Marine Wiren Vroon en Bas Hoekstra.

Mijndomein Masters
Jerre “Dynz” van den Berg en Willem “Thebigbrick” Grootoonk

De plek naast caster Jerre “Dynz” van den Berg is normaliter voor Twan “Blaze”van den Berg. Hij werd voor deze keer vervangen door Willem “Thebigbrick” Grootoonk.  De interviews waren in handen van Sabrina “Gothica” Rijksen.

Mijndomein Masters
Bas Hoekstra, Koen Schobbers en Wiren Vroon

Triple Play vs JoinTheForce
De voorspellingen waren zeer duidelijk van te voren, maar in sport kan er van alles gebeuren. Het team van JoinTheForce speelt al langer samen, maar één van hun oude strijders zit nu bij Triple Play. Helaas is Triple Play nog zo kort samen, dat ze amper hebben geoefend. Iedereen, ook ik, ging er dus vanuit dat het een makkelijke pot werd voor JoinTheForce, maar dat liep helemaal anders.

Mijndomein Masters
Triple Play

De eerste map Inferno ging naar Triple Play. Die hadden ze zelf gekozen, dus dat kan JoinTheForce nog vergeven worden. Op de tweede map Nuke kwam JoinTheForce 5 – 1 voor te staan en er was geen vuiltje aan de lucht. Helaas gaven ze alles uit handen en Triple Play kon er met de winst vandoor. Bedenk wel dat Triple Play geen kans heeft gehad om Nuke ooit te oefenen en de blamage voor JoinTheForce is compleet.

Mijndomein Masters
JoinTheForce

Spawn Esports vs Rexo Gaming
Het sluitstuk van de avond was Spawn Esports vs Rexo Gaming. Spawn uit Charleroi, Belgie was huizenhoog favoriet. Ze spelen al langer samen, ze hebben grote namen, zoals Bryan “Bolin” Kesteloot in hun team en ze hebben vaker goed gepresteerd in Mijndomein Masters. Rexo Gaming kon vorige week een map winnen van Wiseguys en dat was meteen een leuk visitekaartje.

Mijndomein Masters
Spawn Esports

Spawn koos Train en kwam meteen 0 – 2 achter. Een stroef begin, maar ze herpakten zich op de juiste manier. Rune “Tewyy” Steusel van Rexo was meesterlijk met zijn Desert Eagle, maar dat mocht niet baten. Spawn pakte met 16 – 9 overtuigend de winst.

Mijndomein Masters
Rexo Gaming

De tweede map was de keuze van Rexo en dat werd Inferno. Met hangen en wurgen pakte Rexo de eerste vier rondes, maar Spawn bracht de stand rap terug tot 5 – 5. Toen zette Spawn een paar tandjes bij en was er geen houden meer aan. Spawn liep uit tot 12 – 5 voordat Rexo een antwoord had. De voorsprong was reeds te groot en Spawn wint ook Inferno met 16 – 9.

Mijndomein Masters
Binckbase, Den Haag