Nationale Esport Kampioenschappen aangekondigd

09 augustus 2018 | 09:55

 

De komt met een nationaal kampioenschap voor Counter-Strike: Global Offensive () en League of Legends (). De totale prijzenpot van de ESL Dutch Championship is €13.000,-, dus er is zeker iets om voor te strijden. Op zaterdag 24 en zondag 25 november zijn de finales tijdens Bright Day in de Expo in Haarlemmermeer.

ESL - Winterfinale

Vorig jaar waren er ook kampioenschappen tijdens Bright Day, maar dat was toen voor de . Nu België een eigen kampioenschap heeft, is dit de eerste keer dat de focus alleen op Nederland ligt. Je kan je nu al met je team aanmelden voor de kwalificatierondes. Vanaf 27 augustus tot en met 14 september zijn de kwalificaties om mee te mogen doen. De groepsfase start vervolgens op 24 september.

ESL - Winterfinale

Het is goed mogelijk voor amateurs om ook op het hoogste podium te belanden. Niet alleen worden amateurs door de ESL aangemoedigd om mee te doen, maar tijdens de Rainbow Six: Siege-finale van juni wonnen de amateurs de hoofdprijs. Daar komt bij dat het beste CSGO-team van de Benelux de Belgische Defusekids zijn. Zij werden dit jaar kampioen van de Mijndomein masters en de Kayzr League. Aangezien zij een  Belgisch team zijn, mogen we aannemen dat zij niet meedoen met de Nederlandse kampioenschap. Dit zorgt ervoor dat de strijd om de eerste plaats bij CSGO helemaal openligt.

De ESL liet ons weten, dat zij elk seizoen nieuwe titels aan het kampioenschap proberen toe te voegen. Managing director van ESL Benelux, Jaap Visser, zegt: “Door deze nationale focus wordt het niet alleen makkelijker voor gamers om deel te nemen aan het kampioenschap, maar kunnen wij ook beter de lokale markt bedienen. Voor ons is de nationale focus dan ook de ideale manier om esports in Nederland te laten groeien.”

Zoals velen van jullie reeds weten, is Bright Day het grootste techevenement van Nederland. Vorig jaar was het hele evenement binnen de kortste keren uitverkocht. Je kan hier je kaartjes bestellen. Natuurlijk kun je ook het volledige kampioenschap live volgen via Twitch.