Nederlandse Motorsportbond start esportsteam MotoGP

18 juli 2018 | 21:40

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders vereniging (KNMV) zoekt nieuwe jonge leden en doet dit door een eigen esportsteam op te richten. Sinds vorig jaar is er een MotoGP-competitie en de KNMV wil daar hoge ogen gaan gooien. Wekenlang kon je proberen in het Dutch eMotoGP Team terecht te komen via ‘the ultimate lap'-evenementen en de twee winnaars zijn nu bekend. 
 
eMotoGP
Kees Teeuwen, Koen “Koenz” Schobbers en Melvin van Wessel
 
Melvin van Wessel (toptijd 1.29,671) en Kees Teeuwen (toptijd 1.30,538) waren virtueel het snelste op het TT Circuit in Assen. Zij mogen zich proberen te kwalificeren voor het wereldkampioenschap in Valencia (Spanje) in november. Ze hebben dus nog een lange weg voor de boeg, maar krijgen daarbij wel de nodige ondersteuning.
 
eMotoGP
 
Koen “Koenz” Schobbers is de enige officieel erkende esporter met een topsporter-status. Dit jaar heeft hij een tussenjaar van zijn studie Geneeskunde om meer tijd aan esports te besteden. Hij is manager van het beste Rocket League-team van de : Brash Esports, presentator van Inside Esports bij House 010 op FOX Sports, presentator op evenementen als EsportX  en sinds kort vaste gast bij NOS Langs de Lijn. Daar komen nu een aantal extra functies bij: hij wordt ook ambassadeur van de KNMV en coach van het Dutch eMotoGP Team. Koenz begeleidt Van Wessel en Teeuwen in de wereld van esports op meerdere vlakken, zoals kennis en hun training, maar ook mentaal, met representativiteit en met social media. 
eMotoGP
 
Dat een officiële Nederlandse bond esports zo serieus oppakt is bijzonder. De KNVB heeft affiniteit met FIFA, maar is daar zelf niet actief mee bezig. Een interessante ontwikkeling die hopelijk snel meer navolging krijgt. 
 
 
Je kunt ook zelf proberen een kans te maken om mee te doen. Login met je MotoGP-account en registreer jezelf voor het kampioenschap. Vervolgens moet je een aantal challenges doorkomen in een vlotte tijd. Ben je snel genoeg, dan kun je meedoen met een online time attack. De eerste hiervan is volgende week op 18 juli. De snelste van ieder platform (pc, Xbox One en PlayStation 4) stroomt door naar de halve finale. De halve finales zijn op locatie in de Verenigde Staten en in Madrid, Spanje. De uiteindelijke finale wordt gehouden, zoals gezegd, in Valencia, Spanje.