NK Ziggo eBattle F1 – Fotoverslag

Het hele seizoen was er in hetzelfde weekend als de Formule 1 race ook een esport-variant onder de naam Ziggo eBattle F1. Om te bepalen wie nou de allerbeste coureur met F1 2017 is, was er een afsluitende race. Ook was er een mystery guest die meereed om het spannend te houden.

NK Ziggo eBattle F1 - De zaal
De studio

Team RaceStars
Gedurende het seizoen trokken de esporters van Team RaceStars het vaakst aan het langste eind. Maar liefst 12 van de 19 kanshebbers kwamen uit hun stal. Daarnaast is Allert van de Wal, de enige Nederlandse finalist uit de ‘andere F1 2017-competitie' ook bij hun aangesloten. Zij maakten dan ook een filmpje om hun zelfvertrouwen te tonen.

NK Ziggo eBattle F1 - Bart
Manager Bart ‘Androskat F1' Geurkink van Team Racestars

NK Ziggo eBattle F1 - De zaal (2)

Andere regels
Voor het eerst dit seizoen stond ‘collision' aan. Dit hield in dat de auto's elkaar konden raken en dus ook van de baan konden rijden. Gedurende het seizoen stond dit effect uit, zodat degene met de snelste rondetijden en de beste ideale lijnen vanzelf als eerste over de streep kwam. Omdat we het nu over de crème de la crème van esporters hebben, mocht de finale wel een extra uitdaging hebben.

NK Ziggo eBattle F1 - Racers
Xavi, Bnanaman2 en Cryo in actie

Panellid PoeHao
Van tevoren mochten de legendarische Formule 1-reporters Olav Mol en Jack Plooij plaatsnemen bij de vaste commentator René Treur. Samen met voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos en racecoach Vincent van der Valk namen zij de voorbeschouwing voor hun rekening. Daarna was het tijd voor de race en Mol, Plooij en Doornbos gingen babbelen in het Formule 1-café. Op hun plek kwamen stand-up comedian Wilko Terwijn en Fok!ker PoeHao om hun zegje te doen over de race.

NK Ziggo eBattle F1 - Racers

Spannende race
Er werd gereden op de bekende Belgische baan Spa Francorchamps, een favoriete track van veel coureurs. De pole position was voor speedfreak en hij ging dan ook soeverein aan de leiding. Helaas voor hem reed hij te hard bij de pit naar binnen, waarbij hij schade opliep. Dat betekende dat hij zijn banden kon wisselen en de volgende ronde weer naar binnen moest om de schade te verhelpen. Bnanaman2, de winnaar van de Grand Prix van China,  profiteerde van deze consternatie en kon de leiding pakken. Omdat Bnanaman2 netjes reed en geen tijdstraffen kreeg, was hij al rap virtueel en daarna ook echt aan kop van het peloton aan het scheuren. Achter hem waren veel spannende duels, met veel schade voor de auto's. Dit dwong extra pitstops af en gaf Justin ‘Bnanaman2' Schiphorst ruimte om uit te lopen op het veld.

NK Ziggo eBattle F1 - Race

 

De uitslag
De zeer constante Justin ‘Bnanaman2' Schiphorst ging er met de trofee vandoor. De tweede plek was voor Floris ‘Floriswijers33' Wijers en Dennis ‘Dennis_Vettel' Blokker mocht op de laatste trede van het podium gaan staan. Het hele podium was op die manier voor Team RaceStars.

NK Ziggo eBattle F1 - Prijs
De winnaars en hun prijzen

Mystery Racer
De mysterieuze coureur bleek Jarno Opmeer te zijn, het racetalent uit ‘s-Gravendeel. Hij rijdt voor de Renault Academy onder andere in de Eurocup Formule Renault 2 liter en werd tweede bij de 2016 Formule 4 Championship. Opmeer had het wel iets moeilijker dan de rest van het deelnemersveld, omdat hij natuurlijk niet uitgebreid van tevoren in zijn playseat kon oefenen. Toen hij plaatsnam, bleken de knoppen op het stuur op een andere positie te zitten en waren zijn pedalen niet optimaal voor hem ingesteld. Dat was maar goed ook, want Opmeer oefent dagelijks in zijn eigen playseat. Hij startte vanaf de 18e plek en werd uiteindelijk zesde.

NK Ziggo eBattle F1 - Jarno Opmeer
PoeHao en Jarno Opmeer

Conclusie
Het was een zeer leuke geslaagde avond met een zaal vol talenten, Formule 1-coryfeeën en prachtige simulatoren. We kunnen wel stellen dat Nederland barstensvol racetalent zit. Dit belooft veel goeds voor het tweede seizoen van de Ziggo eBattle. Zoals bekend kan iedereen zich kwalificeren om mee te doen door de snelste tijd neer te zetten op Station Utrecht.

NK Ziggo eBattle F1 - DJ
Afterparty met DJ Billy the Kit

NK Ziggo eBattle F1 - Team RaceStars
Team RaceStars