Rainbow Six-finale: spanning en frustratie

02-07-2018 15:15

Elke -finale heeft wel een bijzonder moment. De Rainbow Six Siege finale van de League was natuurlijk geen uitzondering. De strijd tussen Trust Gaming en Team Demise was een grote aaneenschakeling van adembenemende gameplay.

Rainbow Six – ESL finale
Demise vs Trust met casters KiXSTAr en z1ronic

De commentators waren Stijn “StijntjeHap” Hapers van Windigo en Sebastiaan Kissing. Zij gaven diepgaande analyses tussen de potjes door. De internationale casters praten ons door de wedstrijden heen: de Amerikaan Michael “KiXSTAr” Stockley en de Deen Alex “z1ronic” Dalgaard-Hansen gaven een kijkje in de gebruikte strategieën.

Rainbow Six – ESL finale
Casters KiXSTAr en z1ronic met Toldersma aan de knoppen, terwijl StijntjeHap toekijkt

De teams Trust Gaming, Big Guns, Team Demise en Flash Point gingen onder elkaar uitmaken wie zich ESL Benelux League Champion mocht noemen. Trust kon Flash Point goed hebben Team Demise gaf Big Guns een lesje met een 6-0 en een 6-3 score. De achtste ronde was bijzonder, waarbij Jäger in z'n eentje vier leden van Big Guns bedwingt. In de onderstaande video te zien vanaf 4:59.

De finalisten waren dus Trust en Demise. Op papier was Trust de favoriet, net als in de League of Legendsfinale van de Dutch College League. Favoriet zijn en het waarmaken zijn twee hele verschillende zaken.

Rainbow Six – ESL finale
Trust Gaming: sant0sss, Avaiche, Craxan, Leonski en Snuf

Trust ging voortvarend te werk en kwam snel op een 3-0 voorsprong, voordat Demise iets terug kon doen. Een aantal bloedstollend momenten volgden, wat je terug kunt zien op de video onderaan vanaf 05:17:44. Trust kwam op gamepoint bij 5-1 en had de bom geplaatst. Natuurlijk werd de omgeving goed in de gaten gehouden, maar dat had geen zin. Dankzij een geniale tactiek van Demise werd de scherpschutter gezien en uitgeschakeld. Neonical kon op het laatste moment de bom ontmantelen, maar toen…. crashte zijn pc… Het was volledig duidelijk dat Demise deze ronde gewonnen had, daar het complete team van Trust reeds op apegapen lag. De organisatie was dan ook zo sportief om het punt niet te laten overspelen, maar het toe te kennen aan Demise. Deze consternatie gaf Demise weer vertrouwen en dat betaalde zich uit in een comeback. Bij 6-4 moesten ze zich toch gewonnen geven.

Rainbow Six – ESL finale
Team Demise

Het zaadje van vertrouwen was wel gepland en Demise ging sterk verder op de tweede map Border. De eerste ronde ging naar Demise en dat bracht meteen hoop bij de fans op een 1-1 en een beslissende map.  Trust had natuurlijk andere plannen. Ze streden moedig en vochten hard, maar Demise maakte het overtuigend af met 2-6. De beslissende derde map was een feit.

Rainbow Six – ESL finale
Team Demise: Kabouter, Neonical, theOsadi, Dark en Staed

De laatste map Oregon moest de doorslag geven. Trust nam het voortouw, Demise kon volgen, maar dat was dan ook alles. Het werd 6-3 en dat betekende dat Trust Gaming hun schaal in ontvangst mocht nemen, naast de €3500,- aan prijzengeld.

Rainbow Six – ESL finale

 Rainbow Six – ESL finale
De prijswinnaars

Hieronder kun je de halve finales en de finale op je gemak terugkijken.

Bekijk Benelux League I Rainbow Six Siege I Finals van UbisoftNL op www.twitch.tv