Rainbow Six: Siege – Six Major Paris – Finale

19 augustus 2018 | 22:00

To read this article in English click here

De Expo in Parijs had zich goed voorbereid op Rainbow Six: Siege. Er waren meerdere gratis wifi-netwerken, een eetkraam met Chinees wokvoer, een McDonalds op het terrein met een aangepast Rainbow Six: Siege menu en een broodjeszaak met uitgebreid menu in de hal zelf.

Six Major Paris

De hal had decor uit de games en moedige gamers mochten een drone race aangaan met elkaar. Drones, zoals die uit de game, konden crossen door een parcours. Opmerkelijk genoeg konden ze ook behoorlijk hoog springen Er waren helaas geen trappen in de parcours om te kijken hoe realistisch die animatie van de game is.

Six Major Paris

Je kon je ook laten schminken als je favoriete operator.

Six Major Paris

Verder waren er mogelijkheden om teamshirts te kopen en je kon zelfs een gepersonaliseerd shirt bestellen. Helaas was er op zich weinig merchandising. Geen rugtassen, mokken, pennen of muismatten te koop dus.

Six Major Paris

Tijdens de Six Major Paris kon je ook de -game Space Junkies spelen. Een shooter met team-gameplay. Het is even afwachten of dat de volgende - game wordt.

Six Major Paris

In de middag werd het publiek getrakteerd op een showmatch. De teams bestonden uit een mengeling van reeds uitgeschakelde spelers. Ze werden Clash en Maverick genoemd, naar de operators die later op de dag onthuld werden. Helaas konden deze twee toevoegingen nog niet gekozen worden. De showmatch zat vol geinge rondes met alleen een shotgun, alleen messen en meer grappige vondsten.  Alle remmen zijn eraf en het is de ideale gelegenheid om wat riskante strategieën te proberen.

Six Major Paris

Een showmatch als deze geeft heel duidelijk aan wat er nou zo leuk is aan Rainbow Six: Siege. Hier gaat het niet om de meest accurate schutter of de slimste tactieken, maar om plezier hebben. In een game als R6 zijn er zoveel verschillende mogelijkheden hoe je iets aanpakt, dat je de ander altijd wel kunt verrassen. Er werd geknokt op de maps Chalet en Border.
 De wedstrijd ging erg gelijk op en er mmoest verlengd worden. Na herhaalde potjes die heen er weer gingen werd er besloten om een knife round te houden, oftewel alleen met messen vechten. Helaas vond Benji dat geen goed idee en schoot zijn tegenstander door het hoofd. De beer was los en uiteindelijk won zijn team Maverick de wedstrijd.

Six Major Paris

De Six Major heeft nu ook een eigen themesong. Dit werd met muzikanten op het podium uitgevoerd inclusief lichtshow en -effecten.

De finale
G2 Esports speelt erg constant, tegenover Evil Geniuses die veel meer emotie tonen. G2 lijkt een gewonnen ronde niet eens te vieren, maar meteen met z'n allen een korte analyse doornemen. EG zijn duidelijk blij en van slag nagelang de uitslag. Het is natuurlijk makkelijk om rustig te blijven als alles goed gaat. De eerste map Bank gaat met 6-2 overtuigend naar G2.

Six Major Paris

De tweede map is Consulate en de eerste ronde ging naar EG. De vreugde die zij voelden was van korte duur. De G2-machine maakte het efficiënt af. Opmerkelijk genoeg speelt G2 niet behoudend, maar juist op het randje met soms onnodig veel risico. De einduitslag was wederom 6-2.

Six Major Paris

De derde map was Border en het patroon bleef onveranderd. Het was niet de meest spannende finale allertijden, met drie maps die alle drie eindigden in 6-2. Get maakt wel duidelijk voor iedereen dat G2 Esports op het moment het beste Rainbow Six: Siege team ter wereld is.