Rainbow Six: Siege – Six Major Paris

19 augustus 2018 | 02:00

To read this article in English click here

Deze hele week is het Rainbow Six: Siege – toernooi de Six Major Paris aan de gang. Hier wat uitleg over de achtergronden van het toernooi, de uitbreiding Grim Sky en een vooruitblik op de finale.

Six Major Paris
Rainbow Six –

Nieuw toernooi
Er is sinds twee jaar een groot internationaal toernooi voor Rainbow Six: Siege in Montreal: de Six Invitational. Als Europese tegenhanger wordt nu voor het eerst Six Major Paris georganiseerd. Aangezien de Franse ontwikkelaar Ubisoft achter Rainbow Six: Siege zit, was de keuze voor Parijs erg logisch. Parijs als toernooistad brengt ook wat bijzondere complicaties met zich mee. Er is een Franse wet die voorschrijft dat ieder groot evenement in het Frans moet worden gepresenteerd. Dit brengt het wonderlijke resultaat dat het publiek in Parijs naar een Franstalige productie kijkt, terwijl de belangrijkste stream van het toernooi in het (meer gangbare) Engels wordt gedaan. De Europese Six Major wordt waarschijnlijk in de toekomst vaker gehouden, maar dan wel steeds in een andere Europese stad.

Six Major Paris
Het Franse team Vitality lag er al uit, maar was zeer in trek bij de fans voor handtekeningen

Gameplay
In de -versie van Rainbow Six: Siege draait het allemaal om het onschadelijk maken van bommen. De verdedigende partij bewaakt twee plekken waar een bom staat. De aanvallende partij probeert een bom bij een van de twee plekken oschadelijk te maken. Na vijf rondes wisselen de aanvallers en de verdedigers van rol.

Steeds iets nieuws
Iedere drie maanden krijgt Rainbow Six: Siege twee nieuwe operators (een verdediger en een aanvaller). Daarbij volgt er iedere zes maanden ook een nieuwe map. Dit keer is de nieuwe map een vernieuwde uitvoering van Hereford Base. De oorspronkelijke versie zat reeds in de eerste beta, maar was nooit gebalanceerd genoeg om op te nemen voor Ranked wedstrijden. Nu kan dit dus eindelijk wel gebeuren. Ook komen er twee operators bij: een Amerikaanse aanvaller genaamd Maverick en een Britse verdediger genaamd Clash.

Six Major Paris
De rij om Operation Grim Sky te spelen

Operation Grim Sky
De onthulling van Operation Grim Sky is officieel vandaag op zondag. We mochten van Ubisoft zaterdag al een paar rondes spelen met Maverick en Clash. Helaas speelden de nederige verslaggevers tegen een team esporters, die ons sneller op apegapen legden dan dat wij ons wapen konden herladen. Ik kan dus niet zeggen hoe het is om met of tegen deze operators te spelen, want ik ging veels te snel dood.

Six Major Paris
Trust Gaming op bezoek in Parijs

Nederland
Helaas waren er hier geen Nederlandse teams die meededen. Trust Gaming maakte nog de meeste kans om een toegangskaartje te verdienen. Tijdens Valencia legden zij het af tegen Penta Sport, de huidige wereldkampioen. Trust Gaming is deze week wel in Parijs om te kijken hoe hun internationale collega's het doen. Het complete Rainbow Six: Siege team van Penta Sport is nu overgenomen door G2 Esports en staat hier in de halve finale tegen Team Secret. G2 Esports zijn favoriet om er wederom met de titel vandoor te gaan.

Showmatch
Er was op zaterdag een showmatch, waarbij casters het tegen elkaar opnemen. Team Milosh speelde tegen Team Interro. De Deense caster z1ronic is erg bekend onder de Nederlandse fans, want hij is een van de vaste casters voor de League. Voor een beetje extra nostalgie werd als eerste map de oude versie van Hereford Base gekozen. Milosh en zijn maatjes kwam heel snel met 3-0 voor, maar Interro liet zich niet kennen. Het werd 3-5 voordat Milosh weer een ronde kon pakken. Zo dicht bij elkaar bleef het de hele wedstrijd en de uitslag werd dan ook een gelijkspel.

Six Major Paris
G2 Esport

Europese veldslag
De eerste halve finale ging tussen de Europese teams G2 Esports en Team Secret. De uitslag was enerzijds een verrassing en anderzijds te verwachten. De eerste twee rondes van de map Coastline gingen naar Team Secret, maar daarna was de beer bij G2 Esports helemaal los. Met 6-3 ging Coastline naar G2. De spirit van Team Secret was toen gebroken. De tweede map was Bank en de einduitslag van 6-2 zegt daarbij wel genoeg.

Six Major Paris
G2 Esports vs Team Secret

Amerikaans onderonsje
De andere halve finale ging tussen twee Amerikaanse teams: Rogue en Evil Geniuses. Rogue stond op de eerste map Bank al snel met 2-3 voor, maar toen ging EG los en maakte het op een hele brute wijze af met een uiteindelijke score van 6-4. De laatste ronde eindigt behoorlijk explosief en is een oprecht aanrader om nog eens te bekijken vanaf 3:40:00.

Tijdens de tweede map Border stond EG lang op matchpoint en liet Rogue nog een beetje terugkomen. Uiteindelijk maakte EG ook hier een eind eraan met een uitslag van 6-4.

Six Major Paris
Evil Geniuses

Finale
De finale voor vandaag is dus bekend: G2 Esports vs Evil Geniuses. Deze twee teams zijn aan elkaar gewaagd. Het is namelijk een herhaling van de Six Invitational 2018. Toen kwam EG met 2-0 voor te staan, maar maakte G2 (toen nog Penta) het beheerst af met 2-3. De vraag is welk team het hoofd koel kan houden om de winst te pakken. De finale is vanaf 17:00 onder andere hier te zien op Twitch en hier op YouTube. Lees hier ons verslag van de locatie, de finale en alle andere activiteiten die er te doen waren.

Related Images: