Riot kiest andere route LOL European Masters

Riot geeft en Riot neemt. Vorig jaar kreeg de Nederlandse organisatie de rechten om de League of Legends Benelux Premier League op te zetten. De winnaars van deze competitie stroomden door naar de European Masters. Verrassend genoeg is de Premier League nu vervangen door de Dutch en de Belgian League.

LOL
Dutch en Belgian League

De scheiding tussen de twee Leagues is slechts in naam: spelers uit Nederland, België en Luxemburg mogen zich voor ieder toernooi opgeven. De prijzenpot voor beide toernooien is €25.000,- en twee plekken in de voorrondes van de European Masters. Inschrijven kan nog tot 4 december hier voor Dutch League en hier voor Belgian League.

Dutch League LOL

Het eerste seizoen spelen er zes teams in iedere League, maar in volgende edities zijn er meer teams welkom. De teams spelen twee keer een wedstrijd tegen elkaar. Voor iedere league is er €7.500,- aan prijzengeld te verdelen. De winnaar van iedere league mag meespelen in de European Masters Play-ins, de kwalificatiewedstrijden voor de European Masters. De twee beste teams van iedere league stromen door naar de Nationale Finales met een prijzenpot van €10.000,-.  

Belgian League LOL

Deze grote veranderingen zijn het resultaat van een andere strategie van Riot Games. De Benelux-regio valt nu, samen met Frankrijk, onder Damien Ricci, hoofd . Riot zocht naar partners die bereid waren te investeren in de nieuwe versie van de league. De organisatie van de Dutch en Belgian Leagues is in handen van 4Entertainment, bekend van onder andere GameForce.