uThermal in kwartfinale DreamHack Valencia

13-07-2018 21:35

Er is weer flink gestreden in StarCraft II tijdens Valencia. De Nederlandse top drie, die wij ook zagen tijdens de HomeStory Cup en Nation Wars, was ook hier aanwezig: Marc “uThermal” Schlappi, Kevin “Harstem” de Koning en Vincent “Optimus” Klerks. Helaas was de pret voor Optimus snel afgelopen.

Harstem heeft het zwaar tegen de Zerg van Nerchio

Harstem heeft het zwaar tegen de Zerg van Nerchio – Foto van Dennis Bijsterveld

Zoals Optimus in zijn interview al zei, neemt hij nu een stapje terug van StarCraft II en gaat hij studeren. Dat worden dus iets minder trainingsuren voor hem en meer boeken lezen. Harstem bereikte de laatste 16 en stond tegenover de Pool Artur “Nerchio” Bloch. Deze Zerg-speler was geen onbekende voor hem. Nerchio kwam op een 0-2 voorsprong, maar Harstem kwam knap terug. Met een riskante strategie probeerde hij er een vijfde game uit te slepen, maar Nerchio bleek te taai: 1-3.

uThermal tijdens DreamHack Valencia

uThermal tijdens DreamHack Valencia

Onze hoop in bange dagen is uThermal. Hij was een beetje het plezier in StarCraft II verloren. Daarom speelde hij tijdens de HomeStory Cup met zijn oude liefde Protoss in plaats van zijn favoriete ras Terran. Hij ging hiermee zijn Zweedse teamgenoot van Team Liquid Jens “Snute” Aasgaard te lijf en hij won! Dat gaf uThermal een boost en met frisse moed begin hij dan ook aan DreamHack Valencia. Hier had hij weer zijn vertrouwde Terran onder zijn hoede. In de strijd om de kwartfinales te halen stond hij wederom tegenover Snute. Arme Snute werd genadeloos met 3-1 uit het toernooi gemept. Kijk hieronder naar de beelden van een uThermal die lekker op dreef is.

Bekijk Live: WCS Valencia – Day 2 – Ro16 van StarCraft op www.twitch.tv

Morgen om 13:20 speelt uThermal tegen de Duitser Gabriel “HeRoMaRinE” Segat. Net als uThermal begon HeRoMaRinE zijn carrière met Protoss, maar stapte hij later over op Terran. Voor degenen die van cijfers houden: uThermal is 22 en staat 13e van de wereld. HeRoMaRinE is 21 en staat 9e. De verschillen zijn klein, onze hoop is groot. Kijk hieronder naar de Engelstalige livestream van DreamHack Valencia.

Bekijk een live video van StarCraft op www.twitch.tv