‘Vodafone 5G ESL Mobile Open’-toernooi voor mobiele games

Vodafone en slaan de handen ineen voor een groots opgezet toernooi: de Vodafone 5G ESL Open. Zoals de naam reeds aangeeft, wordt de finale gespeeld via een 5G-netwerk. De prijzenpot is dik gevuld met €165.000,- aan cash en vele andere prijzen. De games waarmee je kunt meedingen naar deze prijzen zijn de battle royale game PUBG en de racegame Asphalt 9: Legends.

Vodafone 5G ESL Mobile Open

Een scherp observeerder weet natuurlijk dat er nog geen 5G in Nederland is. Tijdens de Grand Final in Milaan wordt er wel via 5G gespeeld. De kwalificaties gaan dus nog op de traditionele wijze. Vodafone 5G ESL Mobile Open loopt vanaf 31 mei tot 29 september. Je kan je hier opgeven om mee te doen. De wedstrijd is open voor 17 landen, te weten Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Albanië, Tsjechië, Egypte, Griekenland, Hongarije, India, Ierland, Italië, Malta, Portugal, Qatar, Roemenië, Spanje en Turkije.

Vodafone doet steeds meer met . Ze zijn op dit moment al sponsor van ESL One (een groot Counter-Strike toernooi in Keulen, Duitsland), Intel Extreme Masters (onder andere in Katowice, Polen). Daarnaast steunen zij het Spaanse esportteam Vodafone Giants en het Duitse Mousesports.

Vodafone 5G ESL Mobile Open

In PUBG mogen er teams meedoen van maximaal vier spelers. Er wordt gestreden in rondes met 20 teams, oftewel 80 gamers tegelijk. De tien beste teams van de online kwalificaties mogen 29 september door naar de Grand Final in Milaan. De hoofdprijs is maar liefst €40.000,-.

Racers van Asphalt 9: Legends hebben online kwalificaties. In tegenstelling tot de kwalificaties bij PUBG zijn deze gescheiden voor respectievelijk Android en iOS. Je kan ook kans maken tijdens speciale evenementen, zoals ESL One en Gamescom (beiden in Keulen, Duitsland). De snelste wegpiraten mogen meedoen aan de Grand Final. De winnaar mag €14.000,- en de onmetelijke eer in ontvangst nemen.

Related Images:

Geef een reactie