Cooler Master vs Wooting: analoge toetsenborden

In 2016 kwamen drie Nederlanders met een kickstarter voor een toetsenbord met analoge toetsen. Hun Wooting one kwam in 2017 op de markt en was een succes. Cooler Master heeft deze innovatie overgenomen en er een eigen draai aan gegeven.

Cooler Master MK850
Cooler Master MK850  

Waarom analoog?
Een standaard toetsenbord geeft alleen door of een toets wordt ingedrukt of niet. Met de joystick van een controller kun je jouw input meer doseren. Analoge toetsen geven je ook die mogelijkheid. Je kan precies instellen wat het toetsenbord wanneer doorgeeft. Als je dus rustig wilt lopen, dan druk je W lichtjes in, maar om te rennen hoef je niet meer Shift erbij in te drukken. Je duwt dan simpelweg de toets helemaal naar beneden.


Analoge toetsindruk

Wooting
De Wooting one was een succes. Vanuit de community werd er gevraagd om een toetsenbord met een eigen numpad. Daarom is er nu ook de grotere Wooting two. Je kan kiezen wat voor Flaretech switches je wilt, hebt vier extra profiel-toetsen en natuurlijk RGB onder iedere toets. Daarnaast kun je onder iedere toets drie verschillende commando's opslaan, zodat je nog sneller bent en je vinger niet van een toets hoeft te halen.

Cooler Master
Cooler Master heeft de MK850 ook twee programmeerbare precision scroll-wheels meegegeven. Hiermee kun je bijvoorbeeld je dpi (gevoeligheid van je muis) bijstellen of je volume regelen. Daarnaast zijn er vijf vaste macro-toetsen met ieder 4 verschillende profielmogelijkheden, een afneembaar gevlochten USB type-C kabel, multimedia-toetsen, volledige RGB verlichting en een geborsteld aluminium afwerking. 

Prijzen
De Cooler Master MK850 is te koop voor € 219,-. De Wooting two is via hun website te krijgen voor €159,-. Welke heeft jouw voorkeur of vind je analoge toetsenborden gewoon een gimmick?

Wooting two