Nacon Keypad en Daija Fighting Stick

29 september 2018 | 08:00

Nacon is al een aantal jaren bezig met hun Revolution Pro Controllers, maar dit jaar ging hun presentatie over iets heel anders. Ze hebben nu ook andere vormen van hardware ontwikkeld, die wij in de komende dagen even nader bekijken. Vandaag is het tijd voor de keypad en een arcade stick voor fighting games.

Nacon Keypad

Keypad met iets extra's
Het heeft echt geen zin om iets te maken, dat al bestaat. Senior product manager Gunnar Schreck komt dan ook met vernieuwende concepten. Allereerst hebben we het keypad. Dit is een collectie aan mechanische toetsen, bij elkaar geplaatst op een meer ergonomische manier dan een toetsenbord. Handig voor MOBA, maar ook voor FPS. Er zijn reeds eerdere ontwerpen van keypads geweest. De bekendste zijn van Razer en Logitech.

Nacon Keypad

Je kan twee profielen aanmaken voor de Nacon PCCL-600 en met een druk op de knop wisselen. Er zit ook een aansluiting op voor je koptelefoon, zodat deze lekker dicht in de buurt zit. Je sluit de PCCL-600 aan met een USB 2.0 en twee audiojacks. De USB-aansluiting die je ziet is alleen voor de eventuele stroom voor je headset. Je kan deze dus niet voor data gebruiken. De hoeveelheid aan licht dat de PCCL-600 weergeeft, kun je direct op de keypad zelf aanpassen. Je hoeft er dus niet voor in de software te duiken. Mocht je toch de software aanspreken, om bijvoorbeeld je toetsen in te stellen, dan kun je meteen je RGB lichteffecten instellen. Iedere toets kan ook een aparte kleur krijgen. Handig voor het overzicht.

Nacon Daija Fighting Stick

Daija fighting stick
Ten slotte de Daija fighting stick, die geschikt is voor pc, PlayStation 3 en PlayStation 4. Dit is een heel specifieke accessoire voor een niche van gamers. Nacon heeft het je zo makkelijk mogelijk gemaakt om van alles aan te passen. Je kan de handgreep van de knuppel eenvoudig vervangen. Er is een klassieke pook met een ronde kop en een stick die taps toeloopt. Alle knoppen op de faceplate zijn fysiek van plek te verwisselen. Achter de doorzichtige faceplate kun je je eigen ontwerp aan de wereld tonen.

Nacon Daija Fighting Stick

Aan de zijkant van de Daija kun je de overige knoppen vinden, zoals de PlayStation-knop. Hier is ook een volledig touchpad ingebouwd. Ten slotte is er ook een koptelefoonaansluiting op de Daija. Om de Daija te promoten was esporter Marie-Laure “Kayane” Norindr aanwezig, maar helaas had ik geen kans haar persoonlijk te ontmoeten. Kayane is de meest succesvolle vrouwelijke esporter in vechtspellen ooit en is voornamelijk goed in Soulcalibur.

Nacon Daija Fighting Stick
Marie-Laure “Kayane” Norindr

Nacon Daija Fighting Stick