Finale van Dutch College League (LoL)

De Dutch College League is speciaal voor studenten die League of Legends  spelen. Vanuit heel Nederland komen ze samen in Rotterdam om te bepalen wie dit seizoen het beste is. Trust Gaming Erasmus werd gezien als favoriet in deze titelstrijd, maar zoals we gisteren hebben gezien zegt een favorietenrol weinig in League of Legends . Hun tegenstander was ESEV Zephyr uit Eindhoven.

DCL - Finale
De spanning voor de wedstrijd

Taiwan
De inzet was een ticket naar het wereldkampioenschap League of Legends in Taiwan. Het is natuurlijk een hele eer om Nederland te mogen vertegenwoordigen en ook een unieke ervaring voor de rest van je leven. Daarbij is er ook de wisseltrofee, waar de naam van je team op wordt gegraveerd. Erasmus Esport had het thuisvoordeel, want de wedstrijd werd gespeeld in Esports House 010.

DCL - Finale
De trofee

Geluid-incident
Na de eerste match was er behoorlijk wat consternatie. Een van de spelers van Zephyr had de hele match geen geluid. Van de scheidsrechter mocht hij de game niet pauzeren. De coach Rens van Kalken was uiteraard ziedend.

DCL - Finale

De uitleg van de organisatie was op hun beurt ook erg logisch. Voordat een wedstrijd begint wordt alles ingesteld. Als geen van de esporters klaagt, dan begint de wedstrijd en deze wordt dan niet meer gepauzeerd. Anders kan een speler zelf iets uitzetten in de game en op die manier een pauze afdwingen. In dit geval had de gamer waarschijnlijk het geluid uit staan tijdens het kiezen van de champions en had daarom niet door dat het geluid niet werkte. Wat ook het geval is, dit betekende dat Zephyr direct op achterstand stond. We spraken meteen met coach Rens van Kalken over zijn visie op dit incident en het toernooi.

Verrassing
De tweede match leek meteen richting Zephyr te gaan, maar Erasmus slaagde erin om toch aan het kortste eind te trekken. De finale is een best-of-five, dus de volgende ronde kon beslissend zijn voor Erasmus. Zij gingen er vol in en het leek er erg op dat het een snelle finale ging worden. Zephyr bewees heel wat trucjes te kennen en slaagde erin op meerdere momenten de kaas van Erasmus het brood te eten.

DCL - Finale
ESEV Zephyr: Vaìps, NOMlS, Daan Stylez, Snirp en Dodging Dummy

Zelfbeheersing
Na zo'n verrassende ronde is er altijd de mogelijkheid dat een team de kluts kwijtraakt en, zoals dat zo mooi in jargon heet, ‘op tilt gaat'. Dat betekent dat er heel impulsief en kortzichtig wordt gespeeld: ‘paniekvoetbal', zoals het wel in de volksmond wordt genoemd. Erasmus Esport was hier heel erg op bedacht en liet dit niet gebeuren. De vierde ronde werd beheerst en overtuigend uitgespeeld.

DCL - Finale
Trust Gaming Erasmus Esports: Tuomarí, Mike4g, Ivez, Guns For Armor en KoudPilsje

Finale van Dutch College League (LoL)

DCL - Finale
Mathia en Trust Gaming Erasmus Esport bewonderen de trofee

Mathia Koolhout mocht de trofee overhandigen aan het gelukkige team. Hieronder kun je de hele finale op je gemak nog een keer bekijken.

Bekijk Dutch College League – FINALE – Trust Gaming Erasmus vs ESEV Zephyr – BO5 van InsideEsportsTV op www.twitch.tv