Interview Olleh van Team Liquid

De rijzende ster van Team Liquid League of Legends is de Zuid-Koreaanse Kim “Olleh” Joo-sung. Geen doorsnee Aziaat, maar een extraverte getalenteerde babbelkous met een grote glimlach. Olleh spreekt naast het Koreaans, ook Chinees Mandarijn, Portugees en Engels, maar PoeHao leerde hem ook wat Nederlands.

Olleh
PoeHao en Kim “Olleh” Joo-sung

Voor degenen die liever alles lezen en niet naar een Engelstalig willen kijken, is hieronder een samenvatting van alle feitjes die aan bod komen. Voor de rest die het liever direct van Olleh zelf horen is onderaan het hele interview te zien.

Het prille begin
Zijn eerste naam als esporter was ANNA, naar een ex-vriendinnetje van hem. Toen hij bij KT Rolster Arrows ging spelen, stond er Olleh in hun logo. Op aanraden van zijn moeder heeft hij zichzelf ook Olleh genoemd. Zijn ouders hebben hem in het begin van zijn carrière niet gesteund, maar toen hij geld begon te verdienen veranderde dat.

Team Liquid
Impact, Pobelter, Doublelift, Olleh en Xmithie

De druk
Olleh vindt het niet zo leuk om beroemd te zijn, vanwege de vele ‘haters' op internet. In zijn trijd bij Hong Kong Esports had hij daar erg veel last van. Het maakt het wel degelijk uit wat mensen van hem zeggen, vooral als er onwaarheden worden verspreid. Verder is hij nog steeds vrijgezel en houdt dat ook zo. Meisjes hebben liefde nodig en door zijn drukke schema als topsporter is hij niet in staat om hen die liefde te geven. Olleh heeft het dan ook behoorlijk druk. Op een doorsnee dag zit hij tussen de 14 en 16 uur achter zijn pc. Als hij niet aan het trainen is, dan bestelt hij een maaltijd bij de privé-kok die Team Liquid voor de spelers heeft en gaat al etend wedstrijden van tegenstanders analyseren. Af en toe doet hij het rustig aan en studeert wat Engels.

Kado's fans
Cadeau's van Nederlandse fans

De toekomst
In het verleden speelde Olleh slechts één seizoen bij een -team. Dat lag doorgaans niet aan hem, maar aan het feit dat zijn diensten niet meer nodig waren. Nu heeft hij een driejarig contract bij Team Liquid en hij hoopt hier dan ook langer te blijven. Na zijn esportcarrière wil hij graag een eigen bedrijf beginnen, maar waarin is ook voor hem een mysterie.

Deze week komt er nog een interview met de Nederlandse eigenaar van Team Liquid: Victor Goosens. Hij licht zijn visie op esport daarin toe.