Interview Serdal Yeter (Echo Zulu) bij LEC

Team Echo Zulu had als enige Nederlandse team een booth tijdens de League of Legends European Championships (LEC). We hadden een gesprek met de oprichter van Echo Zulu, Serdal Yeter, over hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen, hun angstgegner en zijn blik op de toekomst.

Hieronder een samenvatting van enkele vragen en antwoorden. Voor het volledige gesprek kun je natuurlijk bovenstaand filmpje bekijken. Dat is zeker de moeite waard!

We zijn hier bij de League of Legends European Championships (LEC) en er zijn geen Nederlandse teams die meedoen. Er zijn booths van Team Misfits, SK Gaming, Origen, G2 Esports… en …
Ja, je hebt Red Bull met Echo Zulu-spelers. Echt leuk! We zijn gevraagd door Red Bull om hier de bezoekers te coachen tijdnes een 1 vs 1 toernooitje. Als ze twee keer achter elkaar kunnen winnen, dan mogen ze tegen een Echo Zulu-speler. Als ze die ook verslaan, dan krijgen ze een speciale skin.

Even eerlijk: hoeveel skins heb je al moeten uitdelen?
Ze krijgen sowieso een skin als ze van elkaar winnen, maar in totaal hebben onze spelers twee keer verloren. Dus ze doen het wel goed.

LEC Rotterdam


De Red Bull-stand met Echo Zulu 

Jullie staan ook elke keer in de Game Arena in Alphen aan den Rijn. Hoe zit dat in elkaar?
We hebben daar wel eens een random teams toernooi. Bezoekers die mee willen doen worden verdeeld in random teams. Ieder team krijgt dan een Echo Zulu-speler als coach en dan kun je kijken hoe het voelt om Pro League speler te zijn voor een dag. Proeven aan competitive gamen.  

We zijn hier bij de LEC. Op donderdagavond, voorafgaand aan dit toernooi, welk team dacht jij dat er ging winnen?
Ja, G2 man. Sinds het begin hebben ze een powerhouse, een hele creatieve line up. Vanwege de rollen in het team kunnen ze ook heel creatief met de drafts omgaan. [Luka “Perkz” Perković] is een midlaner, de toplaner [Martin “Wunder” Hansen] is zelf ook zo creatief (als je hem op een Ryze ziet…). Ik denk dat dat het verschil maakt. Als je een goed team bent, goeie synergie hebt en daarnaast ook nog eens bepaalde rollen makkelijk kunt vervullen, dan ben je gevaarlijk.

LEC Rotterdam


Origen wint van Fnatic

Ik was erg verrast over wat er op zaterdag gebeurde. [De winst van Origen op Fnatic] Jij ook?
Ja. We zijn hier sowieso fans van [Gabriël “Bwipo” Rau] en [Joey “YoungBuck” Steltenpool]. YoungBuck omdat hij Nederlands is natuurlijk en Bwipo omdat we daar zelf heel vaak tegen gespeeld hebben. Hij heeft ons ook veel geholpen in onze groei met coaching en dergelijke. Ik vind wel jammer, Ik had ze graag zien winnen dit weekend.

Origen vorige week in Berlijn: het zag er niet uit. Origen gisteren: prachtig. Origen vandaag: was dat nou gisteren of Berlijn?
Ik denk dat de speelstijl van G2 gewoon te goed is tegen de stijl van Origen. Het is eigenlijk Ori- gen (je spreekt de G zacht uit, zoals op z'n Spaans).

Origen maakte dus geen kans?
Er is altijd wel een kans, maar ik zag het niet gebeuren. Als ze 100x spelen, dan wint G2 99x.  

Had Fnatic meer kans gehad?
Tegen G2 wel, ja.

LEC Rotterdam


Kitty (Defusekids), Baba Yaga (EZ) en Dommmy (EZ)

Wat zijn de plannen van Echo Zulu?
We hebben laatst nog een verandering gemaakt in onze line up. We hebben [Max ‘Raqo‘ Temminck] als midlane en onze midlaner Onur “Baba Yaga” Kazim Kaya is naar ad carry gegaan. We hebben ook een nieuwe toplaner: Jan-Willem “Tuomarí” van Wingerden. Een bekende naam in de scene en we zijn tevreden dat we hem hebben.

Vorig jaar ging echt heel lekker en we hebben een hele goede line up neergezet. Sterspelers gemaakt en die jongens [Randy “Chapanya” van den Bemt en Alois “Alois” Nelissen, red] zijn nu naar Defusekids gegaan. Samen met Hades, ook een ex-speler van ons. Het was leuk om te zien, want wij hebben een steentje bijgedragen aan hun succes. Nu willen we het weer laten zien, dat winnen niet naam-afhankelijk is, maar in onze identiteit zit.  


PoeHao en Serdal Yeter (Echo Zulu)