Interview Take [HomeStory Cup]

Afgelopen weekend waren we aanwezig bij het bijzondere StarCraft II-toernooi genaamd HomeStory Cup. Een select groepje spelers komt hier samen in een ongedwongen setting om een toernooi te spelen, te pokeren en te hebben met hun fans.  De initiator Dennis “TaKe” Gehlen was bereid om tekst en uitleg te geven over hoe de HomeStory Cup is ontstaan en wat het idee er achter is. Take wilde graag een studio in zijn huis en die kwam er. Nu zijn er streams in verschillende talen, een bioscoopzaal met love seats en heel veel arcade-vertier.

De spelers moeten een uitnodiging krijgen om mee te kunnen doen. Ze worden geselecteerd op hun niveau, maar voornamelijk op hun persoonlijkheid. Als Take niet het idee heeft dat iemand in de sfeer past, dan wordt deze dus ook niet uitgenodigd.

HomeStory Cup
PoeHao, soO en Hajinsun

Dit jaar waren er regelmatig onderbrekingen van de wedstrijden en de stream. Helaas viel namelijk van tijd tot tijd de stroom uit, puur door overbelasting. Hoe Take dit probleem gaat tackelen is nog even de vraag. In ieder geval is het probleem ruim voor de wintereditie van de HomeStory Cup opgelost.

HomeStory Cup
Studio 2

Het liefst zou Take ook ranking punten kunnen verdelen onder de deelnemers, maar dat is op het moment niet mogelijk. De spelers doen mee in verschillende competities en in het huidige systeem kan iemand dan toegang tot de HomeStory Cup ‘verdienen'. Take wil de controle in handen houden wie er komt opdagen, omdat anders de bijzondere sfeer wordt verstoord. Dan is het niet meer een HomeStory Cup, maar een doorsnee toernooi.

HomeStory Cup

De komende wintereditie zijn we zeker weten weer van de partij in Krefeld, Duitsland. Het is slechts een klein eindje over de grens, dus verwen jezelf en kom ook eens buurten.