Interview Theo en Staed (Team Demise)

Verliezen in de finale is altijd zuur. In dit duo- geven Maarten “Theo” Hooijmans en Yari “Staed” van den Broeck van Team Demise inzicht in hun strategieën, analyseren we de finale en bespreken we het gemis van een Rainbow Six-competitie voor consoles.

Theo en Staed

Eén van de mysteries voor de casters KiXSTAr en z1ronic was, waarom Demise geen enkele keer probeerden om de favoriete operator van Leonski van Trust Gaming te bannen. Theo legt uit wat het plan daarachter was.

Theo en Staed
Theo, Dark en Staed

Een idee van Theo en Staed om Rainbow Six Siege populairder te maken in Nederland is, door middel van een competitie voor consolegamers. Dit moet de game onder andere laagdrempeliger maken. In een reactie op de voorstellen van Theo en Staed laat brand manager Milan van Valkenhoef weten, dat toernooien voor PlayStation 4 tot nu toe geen succes waren. De gemiddelde leeftijd van de console-gamers ligt voor Rainbow Six Siege aanzienlijk lager dan bij pc. Het is voor hen erg moeilijk om de verplichting aan te gaan iedere week te participeren in een toernooi, laat staan regelmatig te oefenen met elkaar.