Interview Venineth

Klik hier voor de review van Venineth

De puzzelgame Venineth kwam deze week uit. Je kunt hier onze review lezen. We hebben meteen de drie Poolse ontwikkelaars wat vragen gesteld.

Venineth

Wat was de inspiratie voor de naam Venineth?
Venineth is de naam van een vrouwelijke half-elf boogschutter, een van de personages waarmee ik in de eerste Baldur's Gate speelde. Het is een combinatie van de namen Yennefer en Elizabeth.

Ik heb lang nagedacht over de naam van ‘het balspel' en uiteindelijk besloot ik dat Venineth mysterieuzer en gedenkwaardiger klinkt dan bijvoorbeeld de werktitel RS712152. Het format voor de naam RS712152 kwam van de manier hoe astronomen hemellichamen benoemen: RS – Retro Space, 7 december 2015 versie 2 – dat was de datum van de eerste back-up van het project.

Venineth

Hoe lang was Venineth in ontwikkeling?
Ongeveer vier en een half jaar. Venineth is een project dat in onze vrije tijd is gedaan. Overdag hebben we een vaste baan, dus gedurende het project waren er veel pauzes.

Heeft één persoon alle verschillende levels ontworpen of zijn ze door allemaal verschillende mensen ontworpen?
Eén persoon, Michał Kisiel, heeft alle verschillende levels ontworpen. Hij is verantwoordelijk is voor het spelidee en de graphics. Door de jaren heen zijn er veel veranderingen, aanpassingen en vereenvoudigingen doorgevoerd, dankzij suggesties en hulp van andere mensen die bij het project betrokken waren.

Komt er nog DLC later uit?
We zijn van plan Venineth verder te ontwikkelen. Er is een roadmap opgesteld waar spelers kunnen stemmen op wat ze in het spel willen zien, zoals nieuwe achievements, statistieken, een time trial modus, ondersteuning voor ray tracing enzovoorts. Voorlopig zijn we niet van plan om meer nieuwe content toe te voegen in de stijl van nieuwe planeten en puzzels. We concentreren ons liever op de best mogelijke verfijning van de huidige versie.

Hier kun je de Venineth roadmap voor game-ontwikkeling zien: https://trello.com/b/lYYFIrVS/venineth-game-development-roadmap

Venineth roadmap
Venineth roadmap

Venineth is behoorlijk moeilijk. Zijn jullie niet bang om casual spelers weg te jagen?
Ik ben ook een casual speler 🙂 Ik heb Dark Souls drie keer geprobeerd en elke keer deinsde ik ervoor terug, hoewel ik denk dat Dark Souls een schitterend ontwerp heeft.

In de beschrijving van Venineth wordt aangegeven dat het een veeleisend spel is met een hoge moeilijkheidsgraad. Ik wil dat het spel een uitdaging is voor de speler en ik ben het ermee eens dat het niet voor iedereen is. Geen enkel spel kan iedereen tevredenstellen. Ik beloof hierbij dat het volgende project eenvoudiger zal zijn (ietsiepietsie).

Venineth

Hoe hebben jullie de ‘sweet spot' voor de traagheid van de bal gevonden?
We hebben prototypes gemaakt en zijn er gewoon mee gaan ROLLEN!

Was het klassieke spel Kula World een inspiratie?
Nee, ik heb erover gehoord, maar ik heb het helaas nooit gespeeld. De belangrijkste inspiratiebronnen waren: de Legend of Zelda-series, NightSky, Lifeless Planet, InFlux, NaissanceE en Space Engine. Ik heb tientallen uren besteed aan het verkennen van het virtuele universum in Space Engine.

Venineth

Klik hier voor de review van Venineth