Lancering F1 2018 met interview Lee Mather

Het officiële lanceringfeestje van F1 2018 was vandaag in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Pers, YouTubers en streamers waren uitgenodigd om tegen elkaar te racen. Ook was er gelegenheid om game director Lee Mather vragen te stellen.

Lancering F1 2018
Gamemeneer en Koen Schobbers in de halve finale

Om het kaf van het koren te scheiden werden er time trials gereden. De beste acht coureurs mochten door naar de halve finales. PoeHao deed ook mee, maar in een deelnemersveld met onder andere FIFA-icoon Koen Weijland, streamer Gamemeneer en Koen “Koenz” Schobbers, was er weinig eer te behalen.

Lancering F1 2018
SanDDay en Maxime MXM in de finale

De finale was spannend en mooi. De grote winnaar was Mike “Walker” van Wandelen. Geen onbekende naam, want hij racete tot voor kort nog mee in de Ziggo Pro League. Een mooie tweede plek was er voor de veelzijdige streamer en Formule 1-fan Maxime MXM. Haar race-talent is allang bekend bij haar fans. De derde plaats was er voor streamer SanDDay, die helemaal niet vaak racegames speelt. Misschien een idee om dat toch vaker te doen.

 Lancering F1 2018
Maxime MXM (#2), Mike Walker (#1) en SanDDayHD (#3)

Tussendoor hadden we de tijd om game director Lee Mather aan de tand te voelen.

De verslaggeefster heeft een beperkt aantal vragen die ze je kan stellen. Wordt dit nog uitgebreid?
We wilden de gamers niet overweldigen met een hele hoop vragen. Dat wordt vermoeiend en leidt te veel af van het racen zelf. De vragen kunnen gaan over je race, je contract of dat je in bespreking bent om over te stappen naar een ander team.  Als de community echt meer vragen in de game wil, dan kunnen we daar natuurlijk wel naar kijken.

Lancering F1 2018
PoeHao en Lee Mather

Op het moment blijven commando's die je doorkrijgt via de boordradio erg kort in beeld. Wordt dat ook aangepast?
Als de fans dat willen, dan passen we dit aan bij de volgende patch. We zijn lang bezig een game te ontwikkelen, maar als je het dan uitbrengt dan krijg je feedback van veel meer mensen dan het productieteam. Deze mensen kijken vaak heel anders tegen de game aan dan jijzelf. We hebben in het verleden altijd zoveel mogelijk naar onze fans geluisterd.

Jelle van Es en Rob van Gameren

Jelle van Es en Rob van Gameren

Als er toch patches komen, wordt F1 2018 volgend jaar dan gewoon geüpdatet met het nieuwe roster van rijders bij hun rijstallen?
[lacht] We hebben al leuke ideeën die we willen doen met F1 2019, dus we komen volgend seizoen gewoon weer met een nieuwe game. Zoals altijd komen we met iets groters.

Hier in Nederland hebben we onze eigen competitie met de game in de vorm van de Ziggo eBattle. Daarnaast is er natuurlijk de internationale variant. Zijn er meer plannen op -gebied?
We hebben al een heel groot toernooi rond F1 2018. We vinden dat erg mooi en we steunen het ook. Het is alleen niet iets waar wij ons actief mee gaan bemoeien.

Lancering F1 2018

De game is er grafisch sterk op vooruit gegaan. Is er naast de graphics nog een reden dan iemand die al F1 2017 heeft, toch F1 2018 zou moeten aanschaffen?
Heel veel redenen. De career modus is flink uitgebreid. Er zijn veel meer dingen die je kunt doen, je hebt ook meer zeggenschap over wat er wordt onderzocht aan techniek, de auto's voelen beter aan, er is duidelijkere force feedback, de audio is sterk verbeterd… Er zijn op heel veel gebieden verbeteringen doorgevoerd.

De game is gebaseerd op de realiteit. Dat betekent dat als ik een Renault-motor heb en mijn research & development heel erg ga inzetten op het verbeteren van mijn motor, dan blijf ik alsnog een stapje achter bij een racer met een Mercedes-motor.
Je haalt waarschijnlijk niet hetzelfde niveau van een Mercedes-motor, maar het kan ook zijn dat Mercedes in het seizoen steken laat vallen waardoor hun motor minder goed presteert. Dat is een van de vernieuwingen die we hebben doorgevoerd. In FI 2017 kon je moet een Renault-motor alleen maar in de buurt komen van een Mercedes, maar nu kan de Mercedes ook terugvallen in prestaties, zodat jouw motor beter uit de bus komt.

Lancering F1 2018

Er zijn legendarische formule 1 – auto's in de game. Kun je ook de hele carrière doen met legendarische auto's?
Die kun je racen in de Grand Prix. Ze zijn geen onderdeel van het doorsnee toernooi, want ze horen niet bij Formule 1 2018, dus dat hebben we eruit gelaten. Je kan wel met ze racen in Grand Prix en in kampioenschappen.

Wie is je grootste held van het seizoen 2018? Vettel, Hamilton, Max Verstappen…  
Hamilton, maar ik heb ook een zwak voor Charles Leclerc. Hij doet het erg goed en het is iemand om in de gaten te houden.

Geen Stoffel van Doorne voor jou dus?
Hij wordt vooral tegengehouden door zijn auto. Hi heeft potentie, maar het komt er niet uit op deze manier. Hij staat in ieder geval op de hoes van de game.

SanDDayHD en Maxime MXM

SanDDayHD en Maxime MXM