Ultieme wraak van Petra Stoker

Counter Strike: Global Offensive ()- speelster Petra “Petra” Stoker hoort bij de absolute top van vrouwelijke esporters in Nederland. Zij speelde voor Res Gaming, maar werd plotseling begin dit jaar door het team vervangen door de Amerikaanse superster Christine “potter” Chi. Petra liet zich niet uit het veld slaan en heeft Res Gaming op sportieve wijze de oren gewassen.

CSGO Ladies op CopenHagen Games
Singularity Female heeft een teambespreking

Petra vormde met de Vlaamse Kelly “KllyVe” Verhaegen, de Franse Sophia “Kim” Benfakir, de Roemeense Madalina “iLLa” Gherman en de Russische Alyona “Candy” Kuvaeva een damesteam en zij konden zich aansluiten bij esportorganisatie Team Singularity onder de naam Singularity Female. Tijdens de CopenHagen Games wonnen zij de halve finale en ik had een duo- met hen.

Om in de finale te staan is natuurlijk al bijzonder. Een finale spelen tegen je oude team, die je bruusk aan de kant hebben gezet is extra beladen. Voor Res Gaming stond hun reputatie op het spel en de keuze die zij gemaakt hebben om potter binnen te halen ten koste van Petra. Voor Singularity Female was het hun kans op een doorbraak op het grote toneel en de mogelijkheid om full time CSGO te spelen. Petra en potter wilden natuurlijk zichzelf bewijzen op het grootste podium en laten zien wie de betere gamer is.

CSGO Ladies op CopenHagen Games

De finale was ongemeen spannend. De eerste map Inferno ging overtuigend met 16 – 3 naar Singularity. De tweede map Mirage ging al meer gelijk op, maar met 14-16 ging de winst naar Res Gaming. Op de beslissende map Cache kwamen Petra en haar team 6-0 achter en zij vroegen een pauze aan. Na even de hoofden bij elkaar te hebben gestoken hebben ze zich herpakt. Met 16-10 werd Res Gaming afgedroogd  en mocht Singularity Female de hoofdprijs van $15.000,- meenemen.

CSGO Ladies op CopenHagen Games
RES Gaming pakt de tweede prijs

Christine “potter” Chi, Ksenia “vilga” Kluenkova, Anna “Ant1ka” Ananikova, Julia “juliano” Kiran en Zainab “zAAz” Turkie

CSGO Ladies op CopenHagen Games
Singularity Female wint verdiend

Vincent “zescht” Talmon-Gros, Petra “Petra” Stoker, Alyona “Candy” Kuvaeva, Madalina “iLLa” Gherman, Kelly “KllyVe” Verhaegen en Sophia “Kim” Benfakir